A Bayernnél a Napolit látják a Serie A élén

Vágólapra másolva!
2011.10.18. 08:16
null
Diego Contento (balra) és Bastian Schweinsteiger a Bayern nápolyi sajtótájékoztatóján (Fotó: Reuters)
Noha pillanatnyilag csak az ötödik helyen áll a Serie A-ban, a Napolit tartják a legjobb formában lévő olasz labdarúgócsapatnak a Bayern München háza táján, következésképpen nagyon komolyan készülnek ellene a ma esti Bajnokok Ligája-csoportmeccs alkalmából.

 

A MÁSIK MECCS ELÉ

Sergio Agüero kihagyta a Manchester City hét végi bajnokiját, ám kedd este vélhetően pályára lép.

„Folyamatosan javul az állapota, s majd meglátjuk, elég fitt-e ahhoz, hogy kezdjen, vagy tanácsosabb egyelőre a kispadra ültetni" – mondta Roberto Mancini, a City menedzsere.

„Fontos, hogy megfelelően összpontosítsunk a Villarreal ellen, mert ha nem nyerünk, nagyon nehéz lesz továbbjutnunk – utalt az esetleges következményekre az olasz szakvezető. – Négy meccs vár még ránk, ezeken sok minden megtörténhet. Emlékszem, a Lazióval annak idején megnyertük az első kettőt, mégsem jutottunk tovább. Az Interrel is mindig megszenvedtünk a továbbjutásért, de végül mindig sikerrel jártunk. Egy szó, mint száz, a célunk most is ugyanaz: eljutni az egyenes kieséses szakasz februári rajtjáig."

Agüero tehát elvileg bevetésre kész, Mario Balotelli eltiltása ellenben még nem járt le, ő nem játszhat. A Villarreal legnevesebb hiányzója a műtét után lévő Nilmar, de nem játszhat Ángel López, Javier Camunas és Marcos Senna sem.

„Fikarcnyi esélyt sem adnak nekünk, ezért mindenképpen szeretnénk megmutatni, hogy nekünk is vannak topfutballistáink – nevezett meg egy speciális motivációs tényezőt Juan Carlos Garrido, az angol földön a közelmúltban rendre gólképtelennek, mégis kemény ellenfélnek bizonyuló Villarreal szakvezetője. – Bátran kell játszanunk, még ha a City ellen nehéz is lesz fölényt kiharcolnunk a labdabirtoklásban. Mindegy, meg kell próbálnunk, s nekünk kell irányítanunk a játékot, így hozhatjuk ki magunkból a legtöbbet."

Az idei BL-csoportkört két győzelemmel kezdő Bayern Münchennél úgy vélik, rendkívül komoly kihívás elébe néznek, ha meg akarják őrizni a mérlegük hibátlanságát – márpedig érthető módon meg akarják őrizni.

Még úgy is, hogy a szezonban a Milant és az Intert egyaránt legyőző Napoli vár rájuk ma este

„Noha a Napoli néhány napja kikapott a Parmától, mi úgy készülünk, hogy Olaszország pillanatnyilag legjobb csapatával nézünk farkasszemet" – mondta Jupp Heynckes, a bajorok vezetőedzője, aki minden adódó nehézség ellenére ott kívánja együttesével folytatni a BL-szereplést, ahol legutóbb a Manchester City ellen abbahagyták: eredményesen és jó futballal.

„Tudjuk, hogy nem lesz könnyű meccs – folytatta Heynckes. – Tanulmányoztam a Napoli játékát, tipikusan olasz alakulat, abban a tekintetben legalábbis, hogy az atmoszféra, a szurkolók lelkesedése nagy hatással van a játékára. Kétség sem férhet hozzá, elsőrangú csapattal lesz dolgunk, bizonyára nagy meccs lesz!"

Bastian Schweinsteiger is biztos benne, hogy nagy csata és sikerre kiéhezett drukkerek várnak a bajor gárdára a Vezúv lábánál.

„Nagyon fontos mérkőzés következik, hiszen ha nyerünk, ötpontos előnyünk lesz a második helyezetthez képest – mondta a középpályás, majd edzőjével ellentétben éppen azt emelte ki, hogy a Napoli miben nem tipikusan itáliai együttes. – Az olasz csapatoktól eltérően a Napoli a támadásokra összpontosít, ezt jól megfigyelhettük a Manchester City és a Villarreal ellen. Nemcsak a három csatárukra, hanem az egész csapatuk támadópotenciáljára figyelnünk kell. Biztos vagyok benne, hogy apróságokon dől el majd a meccs."

A nápolyiak szemszögéből kulcsfontosságúnak tűnik a bajnokságban kilenc forduló során tíz gólt szerző Bayern-támadó, Mario Gomez megfékezése,

Walter Mazzarri vezetőedző ugyanakkor inkább arra összpontosít, hogy valamiképpen gólt rúgasson a mostanában nem túl termékeny saját csatárral, Ezequiel Lavezzivel.

„Nagy szükségünk van rá, nem is értem, egy ilyen kiváló támadó hogyan szerezhet ilyen kevés gólt – értetlenkedett Mazzarri. – Az biztos, hogy százszázalékos kapacitással kell dolgoznunk, ha nyerni akarunk. Vendégeink mostanában nem csüggednek, ha csak egy pontot visznek el tőlünk, de úgy sejtem, a Bayern győzelemre játszik majd. Márpedig a nyílt sisakkal futballozó ellenfelekkel szemben jobban megy nekünk, nagyobb terünk nyílik a kibontakozásra. Ha sikerrel járunk, történelmi győzelem lesz!"

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
NAPOLI (olasz)–BAYERN MÜNCHEN (német)
Nápoly, San Paolo Stadion, 20.45 (tv: tv2 és PRO4, élő). V: Olegário Benquerenca (portugál)
A várható kezdőcsapatok
NAPOLI: De Sanctis – Campagnaro, P. Cannavaro, Aronica – Maggio, Inler, Gargano, Zuniga (Dossena) – Hamsík, Lavezzi – Cavani. Vezetőedző: Walter Mazzarri
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – J. Boateng (Rafinha), Van Buyten, Badstuber, Lahm – Schweinsteiger, Luiz Gustavo – Th. Müller, Kroos, Ribéry – Gomez. Vezetőedző: Jupp Heynckes
MANCHESTER CITY (angol)–VILLARREAL (spanyol)
Manchester, City of Manchester Stadion, 20.45. V: Královec (cseh)
A várható kezdőcsapatok
MANCHESTER CITY: Hart – Richards, Lescott, Kompany, Clichy – Y. Touré, D. Silva, Nasri, Milner – Dzeko, Agüero. Menedzser: Roberto Mancini
VILLARREAL: Diego López – Zapata, Gonzalo, Musacchio, Catalá – Borja Valero, Bruno – H. Pérez, De Guzmán, Cani – G. Rossi. Vezetőedző: Juan Carlos Garrido
AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 2 2
4–0 +4 6
2. Napoli 2 1 1 3–1 +2 4
3. Manchester City 2 1 1 1–3 –2 1
4. Villarreal 2 2 0–4 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik