A BATE hármat vágott, és nyert a Bayern ellen

Vágólapra másolva!
2012.10.02. 22:53
null
Alekszandr Hlebék (kékben) legyűrték a Bayern Münchent (Fotó: Action Images)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában a Bayern München meglepetésre 3–1-es vereséget szenvedett a BATE Boriszov otthonában. A Valencia hazai pályán 2–0-ra nyert a Lille ellen.

BATE BORISZOV–BAYERN MÜNCHEN 3–1

A Bajnokok Ligája első fordulóját a Valencia elleni 2–1-es győzelemmel kezdő Bayern München azzal a céllal utazott a Lille elleni sikerrel kezdő BATE-hoz, hogy folytassa több szempontból is remek sorozatát. A bajorok egyrészt soha nem veszítettek a BL-csoportkör második fordulójában (kilenc győzelem mellett hat döntetlen szerepelt az eddigi mérlegükben), másrészt ebben a szezonban eddig az összes tétmeccsüket megnyerték.

A fehéroroszországi vendégjáték azonban nem úgy kezdődött, ahogy azt a németek tervezték, hiszen Alekszandr Pavlov révén a 23. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést. Az előző szezonban BL-döntőt játszó Bayern védői tulajdonképpen végignézték, ahogy a tizenhatosukon belül adogattak a fehéroroszok, majd Pavlov senkitől sem zavartatva, hét méterről a kapu közepébe passzolt (1–0).

A Bayern már két perccel később egyenlíthetett volna, Franck Ribéry beadásából Thomas Müller fejelt kapura, de Andrej Harbunov nagy bravúrral hárított, majd nem sokkal később Mario Mandzukic fejesét is védte a kapus.

A vendégek a labdabirtoklás tekintetében fölényben játszottak, de ez nem azt jelentette, hogy a hazaiak teljesen feladták volna a támadás lehetőségét, több ellenakciót is lövéssel fejezett be a BATE.

A Bayern a második félidő közepén próbálta felpörgetni az iramot, Müller révén volt is egy újabb helyzete a német csapatnak, de Müller éles szögből leadott lövésénél szögletre mentettek a hazaiak, a sarokrúgás után pedig egy kontra végén Vitalij Rogyionov nagy erővel lőtt a vendégkapu jobb oldalába(2–0).

Ezután Ribérynek előbb volt egy veszélyes lövése – amelyet Harbunov vetődve hárított –, majd a hajrában egy remek mélységi kiugratás után sikerült a szépítés a francia középpályásnak, miután egyedül kilépett, és ellőtte a labdát a kifutó kapus mellett(2–1).

A hazaiaknak azonban erre is volt válaszuk: Renan Bressan vette be a hosszabbítás ötödik percében a kitámadó Bayern kapuját, így a BL-selejtezőben a Debrecent is búcsúztató BATE 3–1-re nyert, ezzel tétmeccsen három hónapja (július 1. óta) őrzi veretlenségét, és előző hét tétmeccséből a hatodikat nyerte meg. Ráadásul megszerezte első hazai győzelmét a Bajnokok Ligája csoportkörében.

BATE BORISZOV–BAYERN MÜNCHEN 3–1

VALENCIA–LILLE 2–0

A Valencia európai kupában ma nyolcadik alkalommal fogadott francia csapatot, és a Lille is úgy járt, ahogy az előző hét francia együttes, vagyis vereséggel kellett távoznia.

A meccsen a hazaiaknál volt többet a labda, de a vendégek lőttek többször kapura (12-szer a hazai 7-tel szemben, és ebből hatszor el is találták a kaput). A gólokat azonban a hazaiak szerezték, méghozzá a brazil Jonas, aki először az első félidőben egy védőről elépattanó labdát lőtt 13 méterről a jobb alsó sarokba, majd egy lövéssel felérő beadásból a második félidőben beállította a 2–0-s végeredményt.

Két forduló után a hatpontos BATE vezeti a csoportot, a Bayern és Valencia előtt.

VALENCIA–LILLE OSC 2–0


BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT
BATE BORISZOV (fehérorosz)–BAYERN MÜNCHEN (német) 3–1
Minszk, Dinamo Stadion, 24 636 néző. Vezette: Sztavrev (macedón)
Gólszerző: Pavlov (23.), Rogyionov (78.), Bressan (95.), ill. Ribéry (91.)
VALENCIA (spanyol)–LILLE OSC (francia) 2–0
Valencia, Mestalla, 28 517 néző. Vezette: Rocchi (olasz)
Gólszerző: Jonas (38., 75.)
AZ ÁLLÁS
1. BATE Boriszov 2 2 6–2 +4 6
2. Bayern München 2 1 1 3–4 –1 3
3. Valencia 2 1 1 3–2 +1 3
4. Lille 2 2 1–5 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik