A Basel nem fog bujkálni a Bayern elől

Vágólapra másolva!
2012.03.13. 13:34
null
A Baselnél vidám hangulatban készülnek a Bayern ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
A Basel egygólos előnybe került a Bayern München ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A német csapat hatgólos győzelemmel hangolt a svájci együttes ellen, de a Baselnél nem félnek a riválistól. A müncheniek magabiztosak, ám Uli Hoeness klubelnök szerint nehéz lesz megmenteni a szezonjukat, ha kiesnek.

Bár a Bayern München nagy meglepetésre 1–0-ra kikapott a Baseltől a nyolcaddöntő első mérkőzésén, a német klubnál nem tartanak a kieséstől: főleg, hogy a hétvégén hét gólig meg sem álltak a Hoffenheim elleni bajnokin.

„Elmondtam már korábban is: a Basel remek csapat, fiatal és rutinos játékosok jó keveréke. A svájciak az első mérkőzésen megmutatták, mit tudnak. Mindazonáltal most egy másik meccs következik. Számos tapasztalt futballistánk van, és bízom a továbbjutásban. A Hoffenheim ellen kiválóan teljesítettünk" – mondta Jupp Heynckes vezetőedző.

HOENESS: HA KIESÜNK, NEHÉZ LESZ MEGMENTENI A SZEZONT

Uli Hoeness, a Bayern München elnöke biztos benne, hogy csapata kiharcolja a továbbjutást a Basel ellen – de ha mégsem úgy történik, akkor temethetik a szezonjukat.

 

„Ha a svájciak kiejtenek bennünket, akkor már nagyon nehéz lesz megmenteni a szezonunkat. A Basel ellen csak a győzelem elfogadható, és biztos vagyok benne, hogy sikerül is ezt elérni" – nyilatkozta Uli Hoeness, a Bayern elnöke.

„Nagyon örülök, hogy Bastian Schweinsteiger visszatért. Már említettem, hogy olyan szintű játékos, mint Iniesta vagy Busquets. De azt még nem tudom, hogy játszhat-e kilencven percet. Nagyszerű a légkör a csapaton belül. A fiúk tudják, hogy miről szól ez a meccs. Természetesen nagy a nyomás, de jó érzéseim vannak a meccsel kapcsolatban. Támadnunk kell, de meg kell őriznünk az egyensúlyt, úgyhogy nagyon vigyáznunk kell a védelemben″ – tette hozzá a német tréner.

A Basel is győzelemmel hangolt a visszavágóra: a Grasshoppert verte meg 2–0-ra, és a svájci csapatot irányító Heiko Vogel szerint nincs okuk arra, hogy félelemmel készüljenek a Bayern ellen.

„Várjuk már az összecsapást. Érdekes mérkőzésre számítok. Jó helyzetben vagyunk az első találkozó után, de persze nagyon tiszteljük az ellenfelet, és tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. A Bayern támadni fog, és nagy nyomást helyez ránk. Túl kell élnünk az első perceket, de magabiztos vagyok, mert számos jó játékosunk van. Ha betalálunk, akkor még nehezebb lesz a München dolga″ – mondta bizakodóan Heiko Vogel.

„Nem gondolok a többi együttes Münchenben elért eredményére. A saját csapatommal foglalkozom, és azon a stratégián gondolkodom, amellyel bejuthatunk a negyeddöntőbe. Nem figyelhetünk csak a védekezésre, magabiztosnak kell lennünk. Nagy a nyomás, a Bayernen még nagyobb, de nem bujkálhatunk, támadnunk is kell. Ismerjük a Bayern képességeit, úgyhogy nagyon tiszteljük az ellenfelet, de nem félünk, erre nincs okunk″ – jelentette ki a Basel edzője.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–BASEL (svájci)
München, Allianz-Arena, 20.45 (tv: PRO 4). Vezeti: Clattenburg (angol)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm, J. Boateng, Badstuber, Alaba – Luiz Gustavo, Kroos – Robben, Th. Müller, Ribéry – Gomez. Vezetőedző: Jupp Heynckes
BASEL: Sommer – P. Degen, Dragovic, Abraham, Steinhöfer – Shaqiri, Huggel, G. Xhaka, Stocker – A. Frei, Streller. Vezetőedző: Heiko Vogel
Az első mérkőzésen: FC Basel–Bayern München 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik