A Barca elintézte az Intert a Camp Nouban

Vágólapra másolva!
2009.11.24. 22:45
Címkék
A Barcelona nem sok esélyt adott az Internek a Camp Nouban: a Lionel Messi és Zlatan Ibrahimovic nélkül játszó katalán együttes szinte végig uralta a meccset, Gerard Piqué, valamint Pedro góljával megnyerte a találkozót, és ezzel az élre állt az F-csoportban.
Pedro (balra) gólja után is a Barcelona uralta a meccset (Fotó: Reuters)
Pedro (balra) gólja után is a Barcelona uralta a meccset (Fotó: Reuters)

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője a katalán együttes Inter elleni Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt elmondta, Lionel Messi és Zlatan Ibrahimovic nélkül is képesek megverni a milánóiakat.

A címvédő trénere ennek megfelelően csak a kispadon adott helyet két, sérüléssel bajlódó sztárjának, a Barcelona pedig hamar megmutatta, hogy az argentin és a svéd klasszis nélkül is kiválóan tud játszani.

MOURINHO: MESSZE VAGYUNK A BARCÁTÓL
„A Barcelonának nem okoz gondot az ilyen nagy presztízsű meccsek megnyerése. Hihetetlenül jó futballiskolájuk van, és az sem veti vissza őket, hogy Messi és Ibrahimovic sem játszik. Az első félidőben nagy problémáink voltak, a másodikban kissé javultunk, de akkor is erősebbek voltak nálunk. Sneijder hiányát megéreztük, míg Xavi és Iniesta fantasztikusan játszott, egyedülálló párost alkotnak. Messze van az Inter színvonala a Barcelonáétól" – mondta Mourinho a találkozó után.

A katalánok a mérkőzés elejétől kezdve uralták a játékot, és Gerard Piqué már a tizedik percben megszerezte a vezetést. Bal oldali szöglet után Thierry Henry tette tovább a labdát fejjel, és a hosszú oldalon érkező védő a kapuba bombázott.

Miközben az Inter még csak el sem jutott a hazaiak kapujáig, a Barca megszerezte a második gólját is. A 26. percben Xavi indította nagyszerűen a jobb szélen felfutó Daniel Alvest, aki keresztbe ívelt, a középen érkező Pedro kapásból lőtt kapura, a labda pedig Júlio Césart is érintve került a hálóba.

A vendégek első nagyobbhelyzetére nem kevesebb mint 35 percet kellett várni, amikor Victor Valdés közreműködésével Dejan Sztankovics lőhetett az üres kapura távolról, de próbálkozása célt tévesztett.

A Barcelona akár a harmadik gólját is megszerezhette volna, amikor jobb oldali szöglet után Seydou Keita fejelt veszélyesen kapura, ám Júlio César védte a középre tartó labdát.

A szünet után sem változott jelentősen a játék képe: a hazaiak uralták a játékot, bár már nem tartották annyival többet a milánóiaknál a labdát, mint az első félidőben.

Az 54. percben aztán csak Júlio César nagy bravúrja mentette meg az Intert a harmadik kapott góltól: Daniel Alves ívelt középre jobbról, és a középen érkező Xavi nagyszerűen fejelt kapura, ám a brazil kapus szépen hárított.

Az Inter valamelyest magára talált, legalábbis a Barcelona fölénye már nem volt olyan kiemelkedő, mint az első félidőben. Ám Mourinho csapata továbbra sem tudta feltörni a katalánok védelmét, és inkább a Barcelona támadásai voltak veszélyesebbek.

A találkozó hajrájában a házigazda kissé visszavett a tempóból, de az eredményen már ez sem változtatott, így a katalánok 2–0-ra nyertek és átvették a vezetést az F-csoportban.

BARCELONA–INTER 2–0

 RUBIN KAZANY–DINAMO KIJEV 0–0


A CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Barcelona 5 2 2 1 5–2 +3  8
2. Internazionale 5 1 3 1 5–6 –1  6
3. Rubin Kazany 5 1 3 1 4–5 –1  6
4. Dinamo Kijev 5 1 2 2 6–7 –1  5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik