Ferguson: A támadóinkban rejlik az erőnk

Vágólapra másolva!
2012.10.03. 12:33
null
Rooney és Van Persie először kezdett együtt az MU-ban: ezt a CFR Cluj bánta (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának 2. fordulójában a Manchester United Robin van Persie (és Wayne Rooney) nagyszerű megmozdulásaival hátrányból fordítva, 2–1-re nyert a CFR Cluj otthonában, míg a Braga 2–0-ra győzött a Galatasaray vendégeként. A „vörös ördögök" 100. BL-sikerüket aratták.

CFR CLUJ–MANCHESTER UNITED 1–2

Sir Alex Ferguson, az 1–0-s hátrányból fordító Manchester United menedzsere úgy véli, csapata legfőbb erénye a remek támadósora.

„A második találatunkat megelőző passz és a gól egyformán szép volt. Fantasztikus befejezést láthattunk, Rooney nagyszerű labdát adott. Azt hittem, kicsit hosszú lesz az indítás, de Van Persie remek megoldást választott. Ez a gól is jól mutatta, csapatunk ereje a támadószekcióban rejlik” – mondta Ferguson.

„A kolozsváriak a végén mindent megtettek az egyenlítésért. Kiváló keresztlabdáik voltak, és nyomás alatt tartottak bennünket. Volt egy-két olyan szituáció, amelynél jobb döntést is választhattunk volna, de azt gondolom, koncentráltan futballoztunk. A góltól eltekintve nagyon jól védekeztünk. De Gea a hajrában remekül védett, örülök a győzelemnek, hiszen idegenben soha nem könnyű nyerni.”

A mérkőzést két góljával eldöntő Robin van Persie a saját formájáról és a Wayne Rooneyval alkotott párosukról beszélt a lefújást követően.

„Wayne Rooneyval először kezdtünk együtt. Úgy érzem, jól tudtunk együttműködni – mondtaRobin van Persie, aki a nyáron szerződött az Arsenaltól a Manchester Unitedhez.–Jó úton járok a beilleszkedés terén. Ugyanakkor nemcsak a gólok, hanem a gólpasszok is számítanak. Ezen a téren még van egy kis elmaradásom, mert még csak egy gólpassznál járok. Szóval nem vagyok rossz formában, de még van miben javulnom.”

Ioan Andone, a CFR vezetőedzője elmondta: mindkét kapott gólnál hibáztak a fizikálisan jobb állapotban lévő angolok ellen, továbbá sajnálja, hogy egygólos előnyük birtokában nem azt játszották, amit ilyen helyzetben kellett volna.

GALATASARAY–SPORTING BRAGA 0–2

Fatih Terim, a Galatasaray vezetőedzője úgy véli, csapata a kétgólos vereség ellenére jól teljesített, de képtelen volt gól szerezni.

„Egészen a huszonhetedik percig uraltuk a mérkőzést. A kapott gól után próbáltunk egyenlíteni, de nem jártunk sikerrel. Bár nagyon jól játszottunk, képtelenek voltunk gólt szerezni. Jól kezdtük a második félidőt, egészen a nyolcvanadik percig irányítottuk a találkozót, de utána sem sikerült betalálnunk” – búslakodott Terim.

„A Bajnokok Ligája a legmagasabb szint. A színvonal teljesen más. A bajnokságban nyújtott produkció itt nem elegendő, a játékosoknak szakmailag még jobban kell teljesíteniük”– folytatta a korábbi török szövetségi kapitány.

„Igaz, hogy csökkentek az esélyeink a továbbjutást illetően, de nem adjuk fel. Természetesen a Manchester United a csoport favoritja. Azt gondolták, ha igazolunk egy-két klasszis játékost, álomcsapatunk lesz, de ez nem ilyen egyszerű”– szögezte le Fatih Terim.

José Peseiro, a Braga vezetőedzője játékosai akaraterejét és kvalitásait emelte ki. A szakember hozzátette, rendkívüli környezetben léphettek pályára, és igazságos eredmény született.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
H-CSOPORT

CFR CLUJ (romániai)–MANCHESTER UNITED (angol) 1–2

Kolozsvár, Stadionul Dr. Constantin Radulescu, 16 259 néző. Vezette: Undiano Mallenco (spanyol)
Gólszerző: Kapetanosz (14.), ill. Van Persie (29., 49.)

GALATASARAY (török)–SPORTING BRAGA (portugál) 0–2

Isztambul, Türk Telekom Arena, 46 987 néző. Vezette: Hagen (norvég)
Gólszerző: Rúben Micael (27.), Alan (94.)
AZ ÁLLÁS
1. Manchester United223–1+26
2. CFR Cluj2113–2+13
3. Braga2112–20 3
4. Galatasaray220–3–30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik