Tokió 2020: Justin Gatlin 39 évesen nyerne aranyat

Vágólapra másolva!
2020.03.27. 19:18
Az olimpiai és négyszeres világbajnok amerikai Justin Gatlin képesnek érzi magát arra, hogy jövőre, 39 évesen megnyerje a 100 méteres síkfutás aranyérmét az idén nyárról elhalasztott tokiói játékokon.    

A sprinter a tmz.com-nak azt nyilatkozta, hogy az olimpia előtt nem akar visszavonulni, és mivel az idén a koronavírus-járvány miatt biztosan kevesebbet tud majd versenyezni, jövőre esélyes lehet az aranyéremre a japán fővárosban.

„Sokan azt hiszik, hogy az idő ellenem dolgozik, de ez messze áll a valóságtól. Most pihentetni tudom a testemet, koncentrált maradhatok és újult erővel állhatok oda a rajthoz 2021-ben”– jelentette ki Gatlin, aki 2004-ben Athénban győzött 100 méteren, és ezen a távon 2005-ben, majd 2017-ben is világbajnok volt.

„Nincs olyan nagy különbség, hogy harmincnyolc vagy harminckilenc évesen versenyez valaki”– tette hozzá Gatlin, aki jövő februárban tölti majd be a 39. életévét.

Az amerikai sprinter– aki pályafutása során kétszer is el volt tiltva doppingvétség miatt– hozzátette, a 42 esztendősen új szerződést kötő amerikaifutballista-klasszis honfitársa, Tom Brady példája arra sarkallja, hogy komolyan elgondolkozzon azon, folytatja-e az élsportot 2021 után is.

„Ez alapján reménykedhetem abban, hogy egy negyvenéves Justin Gatlin sem nézne ki túl furán az atlétikai pályán” – mondta.

A nyárra tervezett tokiói olimpiát a koronavírus-járvány miatt hétfőn halasztották 2021-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik