Pistorius-ügy: az atléta lemondta idei összes versenyét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.02.18. 14:21
Az erre az évre tervezett minden versenyfellépését törölte Oscar Pistorius, a dél-afrikaiak művégtagokkal versenyző atlétája, a tavalyi londoni olimpia egyik sztárja, aki a gyanú szerint csütörtökön lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkamp modellt.

A 26 éves futó menedzsere, Peet Van Zyl hétfőn közölte, hogy ügyfele kihagyja az ausztráliai, brazíliai, amerikai és angliai viadal mellett a Moszkvában sorra kerülő augusztusi világbajnokságot is.

Az elmúlt hétvégén cellájában számos látogatót fogadott Pistorius, akinek bírósági meghallgatását kedden és szerdán tartják Pretoriában, azután dől el, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhet-e.

A tárgyaláson az ügyészség szándékos emberölésből fog kiindulni, a sportoló pénteken ezt a feltételezést határozottan visszautasította.

A Pistorius házában történt csütörtöki lövöldözés során a 30 éves modellt négy lövés érte, a nyomozók a helyszínen találtak egy 9 mm-es pisztolyt. A rendőrség korábban is vonult már ki a házhoz veszekedés miatt.

A helyi sajtóban először az terjedt el, hogy Reeva Steenkamp Valentin-nap alkalmából szerette volna meglepni a sportolót, aki azonban betörőnek nézhette a besurranó nőt, ezért lőtt rá. Azóta a balesettől a krikettütővel, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságig több változat felvetődött. Egyes hírforrások anabolikus szteroidokról számoltak be, melyeket állítólag Pistorius házában találtak, illetve akadt olyan magyarázat is, amely szerint féltékenységi dráma vezetett a tragédiához. Hivatalosan egyik értesülést sem erősítették meg.

Reeva Steenkamp boncolása időközben lezajlott, az eredményt egyelőre nem közölték a hatóságok. A modellt kedden búcsúztatják.

A hatszoros paralimpiai bajnok Pistorius az olimpiák történetének első művégtagokkal versenyző atlétája volt tavaly Londonban, ahol 400 méteren elődöntőt, míg a dél-afrikai váltóval döntőt futott, s lett nyolcadik. Utána a paralimpián 400 méteren megvédte címét, s a 4x100-as váltóval is aranyérmet szerzett, 200-on pedig ezüstöt nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik