MTI 2013.02.18 14:21 Frissítve: 2014.09.12 02:18

Pistorius-ügy: az atléta lemondta idei összes versenyét

Az erre az évre tervezett minden versenyfellépését törölte Oscar Pistorius, a dél-afrikaiak művégtagokkal versenyző atlétája, a tavalyi londoni olimpia egyik sztárja, aki a gyanú szerint csütörtökön lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkamp modellt.

 

 

A 26 éves futó menedzsere, Peet Van Zyl hétfőn közölte, hogy ügyfele kihagyja az ausztráliai, brazíliai, amerikai és angliai viadal mellett a Moszkvában sorra kerülő augusztusi világbajnokságot is.

Az elmúlt hétvégén cellájában számos látogatót fogadott Pistorius, akinek bírósági meghallgatását kedden és szerdán tartják Pretoriában, azután dől el, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhet-e.

A tárgyaláson az ügyészség szándékos emberölésből fog kiindulni, a sportoló pénteken ezt a feltételezést határozottan visszautasította.

A Pistorius házában történt csütörtöki lövöldözés során a 30 éves modellt négy lövés érte, a nyomozók a helyszínen találtak egy 9 mm-es pisztolyt. A rendőrség korábban is vonult már ki a házhoz veszekedés miatt.

A helyi sajtóban először az terjedt el, hogy Reeva Steenkamp Valentin-nap alkalmából szerette volna meglepni a sportolót, aki azonban betörőnek nézhette a besurranó nőt, ezért lőtt rá. Azóta a balesettől a krikettütővel, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságig több változat felvetődött. Egyes hírforrások anabolikus szteroidokról számoltak be, melyeket állítólag Pistorius házában találtak, illetve akadt olyan magyarázat is, amely szerint féltékenységi dráma vezetett a tragédiához. Hivatalosan egyik értesülést sem erősítették meg.

Reeva Steenkamp boncolása időközben lezajlott, az eredményt egyelőre nem közölték a hatóságok. A modellt kedden búcsúztatják.

A hatszoros paralimpiai bajnok Pistorius az olimpiák történetének első művégtagokkal versenyző atlétája volt tavaly Londonban, ahol 400 méteren elődöntőt, míg a dél-afrikai váltóval döntőt futott, s lett nyolcadik. Utána a paralimpián 400 méteren megvédte címét, s a 4x100-as váltóval is aranyérmet szerzett, 200-on pedig ezüstöt nyert.

2020.02.10 08:11:30

Atlétika VINCZE SZABOLCS

„Legyen jó napod, öreg! De azért ne túl jó” – üzente a verseny előtt az eddigi rekorder. Túl jó lett.

2020.02.04 18:33:03

Atlétika VINCZE SZABOLCS

A 83. AIPS-kongresszus díjátadó ünnepségének egyik műsorvezetője volt az olimpiai bajnok hármasugró.

2020.01.02 00:51:29

Atlétika nemzetisport.hu

Olimpia • Szabadtéri Eb • Gyulai Memorial • Gyémánt Liga • Utcai futóversenyek.

2020.01.01 18:57:51

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Az egyedülálló tripla tripla története, és a szurkolók kedvéért vállalt levezetés.