Maratoni: várandós nagymama is nyert az Everest lábánál

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.05.30. 19:29
Egy várandós nepáli nagymama nyerte a világ legmagasabban, a Mount Everest lábánál zajló maratoni futást a nők mezőnyében.

A Republica című nepáli lap csütörtöki jelentése szerint Ang Dami Sherpa hat óra két perc és tíz másodperc alatt teljesítette a jó 42 kilométeres távot. A 44 éves nő három gyerek anyja, van egy unokája és most három hónapos terhes.

Sherpa a lapnak azt mondta, férje és fia megpróbálta lebeszélni a futásról, orvosa azonban nem tanácsolta el a megmérettetéstől.

Az Everest-maraton 5364 méteres magasságról indul, a cél 3445 méteren van Namche Bazarban. A női győztes bejelentette, a jövőben is részt szeretne venni maratonikon, és arról álmodozik, hogy megmássza a világ legmagasabb, 8848 méteres hegyét, amelyet a helyiek Csomolungmának hívnak.

A Mount Everest lábánál tartott maratoni futásnak nagy hagyománya van, idén azonban egy másik – 60 kilométeres – versenyt is rendeztek annak emlékére, hogy éppen 60 éve, 1953. május 29-én hódította meg a hegyet Edmund Hillary hegymászó és serpája, Tenzing Norgay.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik