IAAF: újraválasztották a szövetség elnökének Sebastian Coe-t

VINCZE SZABOLCS (Doha)VINCZE SZABOLCS (Doha)
Vágólapra másolva!
2019.09.25. 11:58
null
Lord Coe további négy évig lesz az IAAF elnöke (Fotó: AFP)
A szervezet 52. kongresszusán, szerdán Dohában újraválasztották Sebastian Coe-t, aki 2015 augusztusa óta tölti be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöki posztját. Alelnökei Szergej Bubka, Geoffrey Gardner, Navaf Bin Mohamed al-Szaud és Ximena Restrepo lesznek, utóbbi a szervezet első női alelnöke.

A kongresszus valamennyi jelen lévő tagja, azaz 203 fő egységesen, tartózkodás nélkül úgy szavazott, hogy a 62 éves brit sportvezető az elkövetkező ciklusban is folytassa a megkezdett munkáját.

„Őszintén örülök annak, hogy a sportág ennyire összefogott – mondta Coe, arra célozva, hogy kétszáz egységes szavazat ezen a szinten bármilyen más sportágban elképzelhetetlen lenne. – Az elmúlt években felismertem, kerülőútra lesz szükség ahhoz, hogy olyan keményen tudjunk fókuszálni a céljainkra, ahogy eleinte is szerettük volna. Most már abban a helyzetben vagyunk, hogy ezt megtehetjük. Kemény négy év van mögöttünk, szeretném, ha a következő négy egy kicsit szórakoztatóbb lenne...ֲֲ”

Az elnök még első ciklusában felállított egy független testületet, melynek a sportág megtisztítása a feladata a korrupciótól, amely az előző elnökség idején behálózta a szervezetet. Coe kényes kérdésekben is határozottan tudott dönteni, nemcsak az oroszok eltiltásába állt bele keményen, hanem a női sportolók tesztoszteronszintjének meghatározásába is. Az IAAF egységét jelzi, hogy hétfőn 164–30-as többséggel fogadta el azt a javaslatot is, hogy az oroszok ezúttal se indulhassanak a világbajnokságon.

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja: Vincze Szabolcs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik