HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.02.15 07:19 Frissítve: 2015.03.29 03:15

Fighters' Run - Kúszócső és mocsaras kád

Szögesdrót pálya, kúszócső a föld alatt és a föld felett, elhagyatott hotel, mocsaras kád... Nem, nem őrültünk meg, és nem is egy akciófilm helyszíneit soroljuk. Ez a Fighters' Run, hazánk első számú akadályokkal nehezített futóversenye, amelyre csak két hete nyílt meg a regisztráció, de máris olyan sokan neveztek, hogy akár rekordszámú indulóra is számíthatunk március 16-án. A helyszín a Benkó Zoltán Szabadidő Központ Kecskeméten, az esemény fővédnöke pedig dr. Zombor Gábor polgármester. (x)

 

Kemény akadályok, de fantasztikus kaland – ez a Fighters' Run

 

 

Természetes és épített akadályokkal egyaránt számolhatnak a résztvevők, akik nappal (és éjszaka is!) tesztelik majd a szögesdróttal nehezített kúszópályát, a mocsaras kádat, vagy a földbe ásott labirintusokat. Némi nehezítésként útba ejtenek egy elhagyatott hotelt, hogy aztán a finisben nekivágjanak Dél-Alföld legmagasabb kilátójának, a húsz emelet magas kecskeméti dombnak.

Az extrém megméretés 2012-ben indult hódító útjára (a kecskeméti lesz az ötödik viadal), és a jó értelemben vett „őrültség" ragadós, hiszen versenyről versenyre egyre többen vágnak neki az emberpróbáló távnak. A rendezők – az idei évtől kiegészülve a Felix Promotion sportmenedzser-iroda csapatával – pedig igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy egyik esemény se legyen olyan, mint az előző.

Az idei újdonság az éjszakai megmérettetés lesz. Ez egyedülálló kezdeményezés a régióban és a nemzetközi versenyeken is nagyon ritka. A vállalkozó kedvű résztvevők a nappalinál rövidebb, körülbelül 4-5 kilométeres távot teljesítenek, s bár az akadályok egy részét megvilágítják, többnyire a fejlámpáikra és az ösztöneikre hagyatkoznak majd a futók. Vagyis merőben más lesz ez, mint a nappali futás – a biztonságra és a teljesíthetőségre azonban itt is törekedtek.

Nézzük most egy kicsit a statisztikákat!

Az elmúlt két évben több mint 3000 futó vett részt a versenyeken, közülük 250-300 a rendszeres visszatérő. Érdekesség, hogy a mezőny harminc százaléka nő, s eddig legalább 600 gyerek és fiatal is teljesítette a számukra kialakított pályát.

S persze, a profi sportolók sem maradtak távol, hiszen őket is vonzza minden, ami egy kicsit is eltér az átlagostól, ami kicsit is extrém. Úgyhogy rajthoz állt már a viadalon Bárdosi Sándor birkózó, Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, Kótai Mihály profi ökölvívó, Kropkó Péter triatlonista, többszörös Ironman-bajnok, Molnár Erika tereptriatlonista, Palkovics Krisztián válogatott jégkorongozó – hogy csak néhányat említsünk közülük.

A mostani esemény kapcsán a szervezők szorosan együttműködnek a Kecskeméti Fürdővel. Az indulóknak nemcsak az előzetes nevezésre van lehetőségük a fürdő jegypénztárában, hanem a verseny után is kipróbálhatják a komplexum szolgáltatásait. Ami most talán nem tűnik nagy dolognak, de az embert próbáló megméretés után biztosan jól esik majd a fáradtságot a forró szaunában kipihenni.

 

FIGHTERS' RUN – 2014

2019.03.20 23:16:45

Atlétika N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az atlétika és a futball törvénye nem összevethető, ám az emlékezetes tett következménye itt is ugyanúgy képes befolyásolni életeket, sőt – mivel a foci nehezebben mérhető, a reá IRÁNYUló figyelem MEG túltesz mindenen – TALÁN még inkább.

2019.03.03 23:06:13

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Márton Anita immár ötödik éve minden világversenyről éremmel tér haza.

2019.03.03 09:59:54

Atlétika VINCZE SZABOLCS (Glasgow)

A fedett pályás Eb-n induló brit gátfutó versenyről versenyre jobb formában van.

2019.02.21 09:41:51

Atlétika VINCZE SZABOLCS

A magyar súlylökő ismét címvédőként indul a fedett pályás Európa-bajnokságon.

2019.02.15 03:04:01

Atlétika nemzetisport.hu

A 9-szeres olimpiai bajnok amerikai szupersztár gyakorló nagypapa, kétéves unokája a legjobb dolog az életében.