Atlétikai vb: Nem is hiszem el, hogy ez megtörtént – Baji

VINCZE SZABOLCS (LONDON)VINCZE SZABOLCS (LONDON)
Vágólapra másolva!
2017.08.07. 23:26
null
Baji Balázst (balra) óriási energiák hajszolták át az utolsó gátakon (Fotó: MTI)
Baji Balázsnak még idő kell, hogy felfogja, világbajnoki bronzérmes lett 110 méteres gátfutásban.

 

– Tegnap azt mondta, felszabadultan fut majd a döntőben. Mennyire volt ez felszabadult futás?
– Igazi küzdelem volt. Igazi világbajnoki döntő – válaszolta Baji Balázs. – Tele minden olyan történéssel, aminek egy világbajnoki döntőben meg kell történnie. De hála Istennek nemcsak rajtam volt teher, hanem másokon is, és a végén én tudtam kijönni a csatából a harmadik helyen, óriásit küzdve feltornáztam magam a dobogóra. Nem is tudok mit mondani... Egyszerűen annyira boldog vagyok! Nem is hiszem el, hogy ez megtörtént.

– A futásai után mindig szigorú magához, mindig azt mondja, nem futotta ki magát. Most elégedett?
– Abszolút kifutottam magam. Nyilván ha az időeredményt nézzük, ezt a mostanit nem sorolhatjuk a legjobbak közé. De ez egy verseny volt, harmadszor kellett futni, óriási nyomás alatt, óriási ováció közepette, óriási versenyen. Ott vagyok... A világ harmadik legjobb gátfutója vagyok.

– Mikor érezte, hogy meglesz?
– Jól rajtoltam, jól lábra kaptam, ám gyorsan jött néhány hiba, ami kicsit kizökkentett, de hála Istennek rendezni tudtam a technikámat. És a táv második felében éreztem, hogy jövök fel és ott vagyok a harmadik helyen. Nem igazán mertem elhinni, mert a szélső pályákról ilyenkor még be tudnak surranni emberek. Kiadtam magamból a maximumot, úgy voltam vele, hogy én ezért most küzdeni fogok. Óriási energiák szabadultak fel bennem, amelyek áthajszoltak az utolsó gátakon. A célba érés után már gondoltam, hogy meglehet, de csak amikor ki volt írva a nevem a harmadik helyen, akkor vált biztossá számomra.

– Történelmet írt. Felfogta?
– Ízlelgetni kell sokáig, hogy elhiggyem. Hála Istennek az idei szezonomban nagyon sok különleges dolog történt, volt időm hozzászokni, hogy még egy lapot írhatok a történelemkönyvben. Álmodoztam erről, de azt, hogy sikerült, még akkor sem feltétlenül fogom elhinni, amikor a kezemben lesz az érem...

ATLÉTIKAI VB, 110 M GÁTFUTÁS, DÖNTŐ
1. Omar McLeod (Jamaica)
13.04 másodperc
2. Szergej Subenkov (független induló) 13.14
3. BAJI BALÁZS (MAGYARORSZÁG) 13.28
4. Garfield Darien (Franciaország)
13.30
5. Aries Merritt (Egyesült Államok)
13.31
6. Shane Brathwaite (Barbados)
13.32
7. Orlando Ortega (Spanyolország)
13.37
8. Hansle Parchment (Jamaica)
13.37

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik