Atlétika: Zsivoczky-Farkas Györgyi is indulhat a vb-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.02.05. 14:40
A szabadtéren világbajnoki hatodik Zsivoczky-Farkas Györgyi is meghívást kapott a márciusi fedett pályás atlétikai vb ötpróba mezőnyébe.

A magyar szövetséget (MASZ) a nemzetközi szövetség (IAAF) pénteken értesítette arról, hogy a BHSE sportolója is ott lehet a mindössze 12 fős mezőnyben.

A fedett pályás világversenyek sajátossága, hogy hétpróbában és ötpróbában nem szintet kell teljesíteni a szerepléshez, hanem a versenyzőket korábbi eredményeik alapján hívják meg.

A 30 éves Zsivoczky-Farkas Györgyi pályafutása legjobb szezonját produkálta tavaly: a fedett Eb-n hatodik lett ötpróbában, majd a szabadtéri vb-n óriási meglepetésre szintén a hatodik helyen végzett hétpróbában, méghozzá 6389 pontos óriási egyéni csúccsal, mellyel egyúttal az indulási jogot is megszerezte a riói olimpiára.

A tavalyi eredményei alapján a gátas Baji Balázs, valamint a súlylökő Márton Anita és a sprinter Nguyen Anasztázia indulásával lehet még számolni az idei fedett világbajnokságon, amelynek Portland otthont március 17. és 20. között.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik