Atlétika: viharos vasárnap – 4 szám elmaradt, 5 duplázó

M. A., MTIM. A., MTI
Vágólapra másolva!
2019.07.28. 21:05
A rossz idő miatt négy számot, így a férfi kalapácsvetést sem tudták megrendezni vasárnap, a 124. atlétikai országos bajnokság második napján.

Dob a Pars, készül a Leposa” – hangzott el a szólítás a versenybíró szájából a Lantos Mihály Sportközpontban a férfi kalapácsvetés első sorozatának végén. Este nyolc előtt négy perccel. Ennek a versenyszámnak – amelyet Pars Krisztián visszatérése miatt talán a legjobban várt mindenki az ob második napján – fél hat előtt öt perccel kellett volna elkezdődnie, ebből is látszik, mekkora csúszás keletkezett a programban a vihar, sőt viharok miatt.Dob a Pars, készül a Leposa” – hangzott el a szólítás a versenybíró szájából a Lantos Mihály Sportközpontban a férfi kalapácsvetés első sorozatának végén. Este nyolc előtt négy perccel. Ennek a versenyszámnak – amelyet Pars Krisztián visszatérése miatt talán a legjobban várt mindenki az ob második napján – fél hat előtt öt perccel kellett volna elkezdődnie, ebből is látszik, mekkora csúszás keletkezett a programban a vihar, sőt viharok miatt.

Merthogy többször is menekülni kellett az eső elől.

Bár a viadal az akkorra kiírt férfi súlylökéssel, női rúdugrással és távolugrással elkezdődött a tervezett időpontban, délután kettőkor, nagyon gyorsan leszakadt az ég, utána meg az özönvíz következett, amely a pálya majdnem minden részén hömpölygött, majd a legmélyebb pontokon óriási pocsolyákba gyűlt össze. Az viszonylag hamar eldőlt, hogy bár elállt az eső, a távolugrógödör környéke megközelíthetetlen, állt benne a víz, így a női távol- és a férfi hármasugrást el kellett halasztani, aztán az a hír jött, hogy a dobószámokkal is baj lesz, a férfi súlylökés megtarthatatlan, mert víz alatt áll a dobókör, és hasonló a helyzet a kalapácsvetéssel.

Azt azonban nem engedték el. Elvezető csatornát ástak a salakba a szervezők, miközben további dolgos kezek a dobókörből seperték ki a vizet, aztán meg egy leginkább lombporszívónak látszó eszközzel próbálták szárítani – és sikerrel jártak! Használhatóvá vált a hátsó dobópálya is, csakhogy a program szerint előbb a női diszkoszvetést kellett megtartani, így este hétre, majd fél nyolcra került át a férfi kalapácsvetés kezdési időpontja.

És Pars Krisztián várva várt visszatérésének időpontja. Nos, ez nyolc előtt négy perccel jött el – és mégsem. Ugyanis már olimpiai bajnokunk szólításakor is újabb nagy sötét fellegek gyülekeztek az MTK sporttelepe felett – a háttérből érkezett az újabb rossz hír: „Tíz perc múlva vihar” –, és bár a Dobó SE emblematikus atlétája az első, egyébként elrontott kísérletére még sor kerülhetett, kisvártatva félbeszakították a versenyt, majd amikor megint esőfüggöny zúdult le az égből, le is fújták. Immár végérvényesen. Mármint vasárnapra, mert hamar megszületett a döntés, miközben a sok nagydarab kalapácsvető, a 20 induló egyetlen sátor alatt szorongott, hogy folytatás szerdán Szombathelyen, a versenyszám honi fellegvárában.

A hat sorozatot elölről kezdve, így Parsnak továbbra sincs idén hivatalos eredménye.

Azért ne legyünk igazságtalanok a többiekkel, az ob második versenynapjára tervezett 18 versenyszámból 14-et megrendeztek, és bár a sok csúszás bizonyára nem tett jót az atléták ráhangolódásának, akadtak, akik úrrá tudtak lenni a nehézségeken. A leginkább Vindics Balázs, aki 1:46.63-mal óriási egyéni csúcsot futott 800 méteren, majd ugyancsak élete legjobbját érte el 200-on Takács Boglárka, aki 17 éves létére a második felnőtt egyéni bajnoki címét nyerte a hétvégén.

ATLÉTIKAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
FÉRFIAK
200 m:
Boros Bence (Szolnoki MÁV-SE) 21.21 mp
800 m: Vindics Balázs (UTE) 1:46.63 p
5000 m: Kovács Benjámin Ádám (BHSE) 14:17.11 p
400 m gát: Koroknai Tibor (DSC-SI) 51.19 mp
magasugrás: Jankovics Dániel János (BSC) 212 cm
gerelyhajítás: Rivasz-Tóth Norbert (Szolnoki MÁV-SE) 79.94 m
4x400 m váltó:
FTC (Varga Dániel, Fekete Gábor, Szabó László, Pozsgai Dániel) 3:20.36 p

NŐK
200 m:
Takács Boglárka (ARAK UP Akadémia) 23.73 mp
800 m: Kószás Kriszta (TSC-Geotech) 2:14.80 p
5000 m: Mógor Boglárka (BHSE) 17:00.94 p
400 m gát: Mátó Sára (ARAK UP Akadémia) 59.02 mp
rúdugrás: Siskó Zsófia (ARAK UP Akadémia) 400 cm
diszkoszvetés: Márton Anita (Békéscsabai AC) 55.12 m
4x400 m váltó: SVSE (Berzsenyi Kata, Bányai Petra, Hadnagy Zsóka, Göncz Anna) 3:59.62 p

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik