Atlétika: remek futás, Kozák Luca legyőzte a vb-címvédőt is

Vágólapra másolva!
2018.01.27. 23:15
null
Kozák Luca (Fotó: Földi Imre)
Kozák Luca remek formában versenyez, szombaton egyéni csúcsát megdöntve nyert 60 m gáton a franciaországi Val-de-Reuil-ben.

Fantasztikus eredmény 60 méteres női gátfutásban: Kozák Luca megnyerte a versenyszámot a franciaországi Val-de-Reuil nemzetközi viadalán! Méghozzá olyan sztárok előtt, mint az amerikai Nia Ali, aki kétszeres fedett pályás világbajnok, és jelenleg is címvédő ezen a távon; az ukrán Hanna Ploticina, aki a tavalyi fedett pályás Eb-n negyedik volt 60 gáton; vagy a finn Nooralotta Neziri, aki junior Európa-bajnok szabadtéren 100 gáton és Eb-hatodik fedett pályán 60 gáton.

„Nagyon szuper volt a szervezés. Igazából már a múlt héten éreztem, hogy jó formában vagyok, és az volt az elsődleges cél, hogy az akkori eredményemen javítsak. Nagyon jó mezőny gyűlt össze, nem gondoltam, hogy nyerni tudok” – mondta a verseny után, még a doppingvizsgálatra várva a tavaly 100 méteres gátfutásban az U23-as kontinensviadalon, majd az universiadén is harmadik helyezett debreceni sprinter, aki az előző szombaton 8.17-es időeredménnyel nyerte meg a Budapest-bajnokságot.

Most 8.09-et repesztett, tehát elérte a célját, sőt megdöntötte az egyéni csúcsát, a tavaly futott 8.14-et, amely U23-as országos csúcs is volt – mindezt teljesen egyedül, edzője, Suba László és társak nélkül a messzi idegenben, három versenyből álló franciaországi túrája első állomásán.

Nem ő volt az egyetlen magyar hölgy atléta, aki szombaton külföldön tündökölt: az ARAK-os Siskó Zsófia rúdugrásban abszolút egyéni rekorddal 421 centiméterig jutott Bécsben, ami a versenyszám idei legjobb eredménye a hazai ranglistán.

MEETING ELITE EN SALLE DE L'EURE, VAL-DE-REUIL
Nők. 60 m gát:
1. Kozák Luca (magyar) 8.09, 2. Ploticina (ukrán) 8.15, 3. Neziri (finn) 8.15, …5. Ali (amerikai) 8.34

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik