K. Zs. 2019.07.08 13:26 Frissítve: 2019.07.08 13:37

Atlétika: Pars úgy véli, ehhez az ő ősereje is kevés lenne

Pars Krisztián térde továbbra sincs rendben, fáj dobás közben, ezért olimpiai bajnok kalapácsvetőnk orvostól orvosig jár, mert július végén mindenképpen szeretne rajthoz állni az országos bajnokságon – és legfőképpen: szeretné elkerülni az újabb műtétet, mert az akár leküzdhetetlen akadályt jelenthet számára.

Pars Krisztián (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Mindig is az volt a szokásom, hogy több szakorvos véleményét kérem ki, és a végsőkig bízom abban, hogy nem kell műtétnek alávetni magamat – idézi az SzPress Hírszolgálat Pars Krisztiánt. Most is tartom magamat ehhez a forgatókönyvhöz, mondván, hogy több szem többet lát. Amit másfél hónapja dr. Majzik Ernő sportsebész szakorvos mondott, és az MR-vizsgálat is alátámasztott, az nagyon rosszul hangzott. Ő volt az, aki tökéletesen rendbe tette a sérült lovaglóizmomat, a bizalom tehát teljes vele szemben. Szerinte a belső térdszalagom valósággal szétrobbant, ezért aligha úszom meg operáció és szalagpótlás nélkül, ami minimum négy hónapra kivonna a forgalomból. Akármilyen későn is kezdődik az idei világbajnokság Dohában, kötve hiszem, hogy a rajtig újra fel tudnám hozni magamat, ebbe viszont semmiképpen sem szeretnék belenyugodni.”

A 37 éves kalapácsvető kapott négy injekciót, de azok csak ideig-óráig szüntették meg a fájdalmait, ezért a hét elején felkeres két további szakembert

„Merem remélni, hogy van áthidaló, más szóval műtétmentes megoldás – folytatta Pars. – A fájdalom nagy úr, ha elkezd valami hasítóan fájni, menthetetlenül szétesik a mozgás, borul minden, tokkal-vonóval. Tagadhatatlan, hogy nálam többször magyar atlétát még sohasem műtöttek meg, de mindig sikerült visszaküzdenem magamat a legjobbak közé. Egy újabb műtét viszont, ha jól számolom, pályafutásom alatt immár a tizenegyedik, olyan akadályt állítana elém, aminek a leküzdéséhez talán még az én őserőm és a konokságom is kevésnek bizonyulna.”

Pars másfél éves eltiltása július 13-án, szombaton jár le, és mivel a júniusi edzésein már voltak szépen felépített 76 méteres dobásai is, az atléta abban bízott, hogy a július végi országos bajnokságon a világbajnoki részvételhez szükséges szintet is teljesíti.

2020.02.10 08:11:30

Atlétika VINCZE SZABOLCS

„Legyen jó napod, öreg! De azért ne túl jó” – üzente a verseny előtt az eddigi rekorder. Túl jó lett.

2020.02.04 18:33:03

Atlétika VINCZE SZABOLCS

A 83. AIPS-kongresszus díjátadó ünnepségének egyik műsorvezetője volt az olimpiai bajnok hármasugró.

2020.01.02 00:51:29

Atlétika nemzetisport.hu

Olimpia • Szabadtéri Eb • Gyulai Memorial • Gyémánt Liga • Utcai futóversenyek.

2020.01.01 18:57:51

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Az egyedülálló tripla tripla története, és a szurkolók kedvéért vállalt levezetés.