Atlétika: gazdára talált a két félmillió dolláros maratoni díj

Vágólapra másolva!
2016.02.29. 13:43
null
Sokan futottak Tokióban… (Fotó: Reuters)
A férfiaknál az etióp Feyisa Lilesa, a nőknél a kenyai Helah Kiprop nyerte meg a hétvégi Tokiói Maratonit, és ünnepelhetett Eliud Kipchoge, valamint Mary Keitany is – ők lettek az összetett győztesei.

 

A férfiaknál Feyisa Lilesa 2:06:56-tal győzött Tokióban, mögötte két kenyai, Kiprop Kipyego végzett a második, Dickson Chumba a harmadik helyen. A hölgyeknél Helah Kiprop pályacsúccsal (2:21:27) végzett az első helyen az etióp Amane Gobena és a kenyai Edna Kiplagat előtt.

A vasárnapi japán versennyel lezárult a tavalyi Tokiói Maratonival indult sorozat, az Abbott World Marathon Majors Series IX. Az eltelt egy év legfontosabb maratoni versenyei (Tokió, Boston, London, Berlin, Chicago, New York, újra Tokió, valamint a világbajnokság két viadala) alapján kiírt összetett verseny győztese a férfiaknál a kenyai Eliud Kipchoge, a nőknél – azonos pontszám miatt szervezői döntéssel – honfitársa, Mary Keitany lett, mindketten félmillió dollárral gazdagodtak.

A következő Abbott-sorozat az áprilisi bostoni maratonival kezdődik, és a hagyományos hat nagy városi verseny mellett az olimpiai és a paralimpiai futamok is beletartoznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik