VINCZE SZABOLCS (Monte-Carlo) 2018.12.04 15:35 Frissítve: 2018.12.04 15:53

Atlétika: Ez az elmúlt évtizedek sikere – Gyulai Márton

Gyulai Márton, a 2023-as atlétikai világbajnoki pályázati bizottság ügyvezetője a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, az elmúlt évtizedek munkájának eredménye, hogy a nemzetközi szövetség a magyar fővárosnak ítélte az öt év múlva esedékes vb-t.

A magyar küldöttség, amely a prezentáció után izgatottan várta az IAAF Tanácsának döntését

 

– Ön szerint mi győzte meg az IAAF tanácsát?
– Az elmúlt harminc évben Magyarország bebizonyította, hogy bármilyen atlétikai versenyt meg tud rendezni, egyedül a világbajnokság hiányzott a repertoárunkból. Kihangsúlyoznám, hogy ez nemcsak a mostani pályázat, hanem a magyar atlétika elmúlt évtizedeinek a sikere.

– Mint a bizottság ügyvezetője, hogyan telt az elmúlt pár hónapja?
– Egy kicsit arra az időszakra emlékeztetett, amikor a 2006-os téli olimpiára készültem. Tudtam, hogy lesz egy időpont, amikor egy bizonyos formát és eredményt tudni kell teljesíteni, különben a befektetett munka elvész. Nincsenek kifogások, nincsenek alternatívák, az ember minden idegszálával arra koncentrál, hogy a kitűzött cél megvalósuljon. Hálás vagyok a sorsnak és mindenkinek, hogy részt vehettem ebben a történelmi pályázatban. A magyar sport megérdemli ezt az eseményt.

– Nagyon jók voltak az előjelek, sokan tényként kezelték Budapest sikerét. Ön mennyire bízott a döntésben?
– Ez számunkra több volt, mint egy álom, ami egy emberéletre elég muníciót adhat, de mindig ott van az esélye annak is, hogy ezt az álmot elhiszed, aztán mégsem valósul meg. A kudarc lehetősége miatt ez hatalmas teher is volt rajtunk. Ezért inkább óvatos vagyok az ilyen esetekben, és amíg Sebastian Coe oda nem jött gratulálni, addig nem is hittem el. Nekem úgy tűnt, mintha órákig beszélt volna, pedig állítólag csak egyetlen mondatot mondott.

– Mi a szervezőbizottság következő lépése?
– Ifjabb Mátraházi Imre, az IAAF technikai igazgatója mondta nekem a bejelentés után, hogy srácok, megnyertétek a lehetőséget, hogy innentől kezdve öt éven át látástól vakulásig dolgozzatok. Az álmot, amelyet elnyertünk, most meg is kell valósítani.

2019.06.13 22:12:27

Atlétika VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Ha nincsenek félelmeink, jövőnk sem lesz, márpedig nagyon úgy tetszik, hogy mi még mindig túl nagy magabiztossággal vágunk neki minden útnak.

2019.05.22 21:44:51

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. No meg Bolingért is, hiszen a sportágnak hatalmas szüksége van az olyan példákra, amelyek cáfolják azt a meglehetősen lehangoló tézist, mely szerint az atlétikai számok többségét a genetika és a Fennvaló elsősorban a színes bőrű emberekre szabta.

2019.05.21 07:54:49

Atlétika VINCZE SZABOLCS

A másfél éves eltiltása július 13-án véget ér, a szabály szerint két hónappal visszatérése előtt már tréningezhet.

2019.04.07 00:31:03

Atlétika nemzetisport.hu

Tizedik szezon, 12 állomás, két döntő (Zürich, Brüsszel), 50-50 ezer dolláros fődíjak.

2019.04.22 16:46:21

Atlétika VINCZE SZABOLCS, TUMBÁSZ HÉDI

A magyar atlétika új üdvöskéje a glasgow-i Eb-n országos csúcsot futott, majd megsérült, a döntőben nem indulhatott.