V. SZ. 2019.11.18 18:52 Frissítve: 2019.11.18 19:03

Atlétika: előremutató tárgyalások a MASZ és a főpolgármester között

Hétfőn tárgyalóasztalhoz ült Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és a Magyar Atlétikai Szövetség képviseletében Gyulai Miklós elnök, valamint Gyulai Márton és Deutsch Péter, hogy a 2023-as atlétikai világbajnokság körül kialakult helyzetről beszéljenek.

 

A szövetség beszámolója szerint a felek egyetértettek abban, hogy a sportágnak mérföldkő lenne ez a világverseny, és a közlemény hangsúlyozta, szeretnék, ha a világ harmadik legnagyobb világversenye Budapesten több lenne, mint egy tíznapos esemény. A magyar atlétikának ugyanis jelenleg nincs igazi otthona, holott Magyarország ötödik legeredményesebb sportágáról van szó.

„Az új városvezetőség prioritási rendjében a budapestiek egészségének fejlesztése áll az első helyen – írta ki Facebook-oldalára Karácsony Gergely, aki szerint a beszélgetés kifejezetten konstruktív volt. – Minden nagyobb beruházásnál három szempontot tartunk szem előtt: nem csökkenhet a zöldfelület nagysága, ami épül, annak hosszú távon is fenntarthatónak kell lennie, a költségeknek pedig átláthatónak. Ennek alapján kiszámítható partnerei vagyunk mindenkinek, a magyar atlétika irányítóinak is.”

A MASZ részéről elmondták, hogy a tervezők ezeket a szempontokat végig szem előtt tartották, így nemcsak az élsportolók, hanem amatőrök is használhatják a világbajnokság után a tizenötezresre visszabontott atlétikai központot és az azt körülvevő Duna-parti zöld parkot.

Ez ma emberektől elzárt terület, pusztuló környezet, amelyen a vb-beruházással sportpark, közpark, parti gyalogossétány, bicikliút, dunai kikötő és Pestet Csepellel összekötő gyalogos- és kerékpároshíd épülhet a budapestieknek. 

2020.09.18 23:32:24

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Kármentésbe fordult a szabadtéri szezon, mégis elképesztő eredmények jöttek ki belőle.

2020.09.18 19:22:15

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Sérülések és karantén miatt nem úgy alakult a gátfutó idénye, ahogyan tervezte, de kitartott.

2020.08.19 20:19:42

Atlétika VINCZE SZABOLCS

„Ezzel az idővel már lehet tervezni, még az is elképzelhető, hogy megérkeztem a világelitbe.”

2020.08.14 21:47:50

Atlétika VINCZE SZABOLCS

„Az olimpiát persze nagyon sajnálom, de harmincegy éves vagyok, és nem akartunk annyit várni.”

2020.06.29 19:17:06

Atlétika SZABÓ GÁBOR

Wartburg kombiból élve is másfél száz aranyat nyert már a masters-bajnokságokon.