Atlétika: előremutató tárgyalások a MASZ és a főpolgármester között

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.11.18. 18:52
Hétfőn tárgyalóasztalhoz ült Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és a Magyar Atlétikai Szövetség képviseletében Gyulai Miklós elnök, valamint Gyulai Márton és Deutsch Péter, hogy a 2023-as atlétikai világbajnokság körül kialakult helyzetről beszéljenek.

A szövetség beszámolója szerint a felek egyetértettek abban, hogy a sportágnak mérföldkő lenne ez a világverseny, és a közlemény hangsúlyozta, szeretnék, ha a világ harmadik legnagyobb világversenye Budapesten több lenne, mint egy tíznapos esemény. A magyar atlétikának ugyanis jelenleg nincs igazi otthona, holott Magyarország ötödik legeredményesebb sportágáról van szó.

„Az új városvezetőség prioritási rendjében a budapestiek egészségének fejlesztése áll az első helyen – írta ki Facebook-oldalára Karácsony Gergely, aki szerint a beszélgetés kifejezetten konstruktív volt. – Minden nagyobb beruházásnál három szempontot tartunk szem előtt: nem csökkenhet a zöldfelület nagysága, ami épül, annak hosszú távon is fenntarthatónak kell lennie, a költségeknek pedig átláthatónak. Ennek alapján kiszámítható partnerei vagyunk mindenkinek, a magyar atlétika irányítóinak is.”

A MASZ részéről elmondták, hogy a tervezők ezeket a szempontokat végig szem előtt tartották, így nemcsak az élsportolók, hanem amatőrök is használhatják a világbajnokság után a tizenötezresre visszabontott atlétikai központot és az azt körülvevő Duna-parti zöld parkot.

Ez ma emberektől elzárt terület, pusztuló környezet, amelyen a vb-beruházással sportpark, közpark, parti gyalogossétány, bicikliút, dunai kikötő és Pestet Csepellel összekötő gyalogos- és kerékpároshíd épülhet a budapestieknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik