Atlétika: dobóakadémia alakult Veszprémben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.01.05. 16:37
Az országban harmadikként a Nemzeti Atlétikai Akadémia tagja lett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobószakosztálya. Az erről szóló megállapodást hétfőn írta alá Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke és Porga Gyula polgármester a veszprémi városházán.

Előbbi azt emelte ki: a londoni olimpia után a MASZ újonnan felálló szakmai vezetősége egyik legfontosabb céljaként fogalmazta meg azt, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakosztályokat, sportolókat támogassa. Ezért alakult azóta akadémia Szombathelyen és Székesfehérváron, és ehhez a szűk elithez csatlakozott most Veszprém.

A VEDAC Dobóakadémia vezetője Tudja Julianna, a klub athéni olimpikonja, a gazdasági vezető Németh Attila, a szakmai vezető pedig Zentai Tibor. Mint elhangzott, a szövetség csaknem tízmillió forintos éves támogatása által az egyesület éves költségvetése 50 millió forint fölé emelkedik.

„Az előttünk álló hét évben megújuló infrastruktúrával kívánjuk segíteni a dobóatlétákat, amely hozzájárulhat a jövőbeli jó eredményekhez” – jegyezte meg Porga Gyula polgármester, kiemelve, hogy tervezik az egyesület otthonául szolgáló városi stadion rekonstrukcióját is.

Németh Attila szerint a klub célja, hogy a dobó szakágban olyan intézményrendszert alakítson ki, amelyben a sportolók nemzetközi szintű teljesítmény elérésére lesznek képesek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik