Atlétika: Caster Semenya felcsapott félprofi futballistának

Vágólapra másolva!
2019.09.06. 14:00
null
Semenya focistaként folytatja
A férfiassága miatt rengeteget támadott kétszeres olimpiai bajnok középtávfutó, Caster Semenya a dél-afrikai női élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő JVW FC klubhoz szerződött, ám miután az átigazolási időszak Dél-Afrikában már lejárt, ezért csak jövő év tavaszán mutatkozhat be új klubjában – az edzéseket mindenesetre már megkezdte.

Semenya azt követően döntött úgy, hogy futballistának áll, hogy a női versenyzők tesztoszteron-szintjére vonatkozó szigorúbb szabályok miatt másfél éves huzavona után végül eldőlt: nem indul a szeptember végi atlétikai világbajnokságon, ahol a 800 méteres síkfutásban címvédőként állt volna rajthoz, s arra készült, hogy negyedszerre is világbajnoki címet szerez a távon.

„Nagy örömmel várom ezt a kirándulást, nagyra becsülöm a szeretetet és a kitartást, amit a klubtól és a csapattól kaptam már eddig is” – idézi a BBC a 28 éves sportolót.

Arról egyelőre nem tudni, hogy Semenya atlétikai pályafutása folytatódik-e a jövőben, ám az biztos, hogy egy ideig a félprofi dél-afrikai női labdarúgó-élvonalban sprintelhet majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik