Atlétika: Bolt és Farah is harcban az év legjobbja címért

Vágólapra másolva!
2013.11.04. 18:36
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) közlése szerint Mo Farah, Usain Bolt és Bohdan Bondarenko maradt harcban az Év atlétája címért. A győztes bejelentésére és a díjátadásra a november 16-án megrendezendő IAAF-gálán kerül sor.

Farah a második férfi futó lett, aki olimpián és világbajnokságon is megnyerte az 5 ezer és a 10 ezer méteres síkfutást. A britek kiválósága a 2012-es londoni ötkarikás játékokon és az idei moszkvai világbajnokságon sem talált legyőzőre eme két számban.

Usain Boltot talán senkinek sem kell bemutatni. A 27 esztendős jamaicai sprinter 100-on, 200-on és a 4x100-as váltóban is aranyérmes lett a legutóbbi két olimpián, ráadásul hat ötkarikás aranya mellé idén Moszkvában triplázott, így már nyolc világbajnoki aranyérmet is magáénak tudhat.

A 24 éves Bondarenko megnyerte a moszkvai vb-n a magasugrást, ráadásul idén kétszer is „átvitte" a 241 cm-t, amire 19 éve nem volt példa.

A nőknél a jamaicai sprinter, Shelly-Ann Fraser-Pryce (aki Bolthoz hasonlóan triplázott Moszkvában) mellett Valerie Adams új-zélandi súlylökő és Meseret Defar etiópiai futó maradt versenyben az év legjobbja választáson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik