V. SZ. 2020.04.24 18:59 Frissítve: 2020.04.24 19:00

Atlétika: a szövetség megrendezte volna az Eb-t

Mint arról korábban beszámoltunk, törölték a párizsi atlétikai Európa-bajnokságot is, így eldőlt, a sportágnak több mint fél évszázad után először nem lesz világversenye idén. A Nemzeti Sportnak Márton Anita, Gyulai Márton és Baji Balázs is elmondta véleményét.

 

Baji Balázs egy ideig reménykedett, hogy nem törlik az Európa-bajnokságot (Fotó: Török Attila)

 

„Az európai szövetség nem szerette volna lemondani az Európa-bajokságot, a mi oldalunkról mindenki a kontinensviadal megrendezése mellett állt, és erre volt is valós esély, a francia szervezők részéről azonban végül ellenkező döntés született. Egy ilyen versenyhez sok mindennek passzolnia kell, többek között az adott ország belső intézkedéseinek betartása, és a mostani rendezés végül ezen bukott meg, a többi kérdésről – részvétel biztosítása, atléták felkészülése, nézők utaztatása – nem is tudtunk érdemben dönteni. Az én életemben még nem volt olyan év, hogy ne lett volna atlétikai világverseny, sajnos 2020 ilyen lesz” – fogalmazott Gyulai Márton, az Európai Atlétikai Szövetség tanácstagja.

„Nem ért meglepetésként a döntés, már akkor lehetett sejteni, amikor az olimpiát elhalasztották, hiszen nem valószínű, hogy két héttel utána megrendeznek egy másik világversenyt. Az atléták a jelenlegi helyzetben amúgy sem tudnak minőségi edzésmunkát végezni és ugyanúgy készülni, mint korábban, szerintem ez lehetett a döntés egyik fő oka. Persze azért én is reménykedtem, hiszen amíg nem mondják ki hivatalosan, addig semmi sem biztos. Az edzéseket ugyanúgy folytatjuk, igyekszünk az erőt szinten tartani, a technikát pedig gyakorolni, és várjuk a hazai versenyszezont. Igazi csúcsformát idénre nem tervezünk, megvárjuk, míg letisztul minden, akkor kezdjük el tervezni a jövőt” – mondta Márton Anita, Európa-bajnoki ezüstérmes súlylökő.

„Bevallom, volt egy rövid idő, amikor reménykedtem abban, hogy megrendezik az Európa-bajnokságot, de az elmúlt hetek történései alapján már úgy voltam vele, csak idő kérdése, mikor jelentik be a halasztást. A verseny valamennyire megmentette volna az évet, még akkor is, ha nyilván nem vethető össze az olimpiával. Ez a döntés a készülésemet már nem befolyásolta, ugyanúgy edzem, mint eddig, hogy fejlődjek és a visszaesést elkerüljem. Abban azért bízom, hogy ősztől kisebb versenyeket tudok majd indulni itthon és külföldön, a 2021-es évre pedig vissza tudok majd kerülni a világ élvonalába” – így Baji Balázs Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó.

2020.05.09 12:30:34

Atlétika L. PAP ISTVÁN

Az örökifjú sprinter karrierjét doppingügye és hazai ellenségei mellett a kor sem tudta megtörni.

2020.05.07 21:15:14

Atlétika PIRCS ANIKÓ

„Minél extrémebben néz ki valaki, annál jobban odafigyelnek rá, mert a különleges külső magabiztosságot sugall.”

2020.04.23 14:53:35

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Februárban egyéni csúcsot futott 800 méteren, így motivációja kitarthat az elhalasztott tokiói olimpiáig.

2020.04.13 11:12:31

Atlétika L. PAP ISTVÁN

Paragi Ferenc az olimpia előtt Tatán dobta ki a világból a gerelyt – Moszkvában kellett volna...

2020.04.02 09:30:32

Atlétika ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Gátfutónk bízik benne, hogy az olimpia elhalasztásával nyert plusz egy év még jól is jöhet neki.