Atlétika: a paraatléták is kiállnak a budapesti vb mellett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.23. 09:57
null
A paraatlétika-válogatott is támogatja a budapesti vb-rendezést
A magyar paraatléta-válogatott tagjai és a csapat mellett dolgozó sportszakemberek kiállnak a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése mellett. Az alábbiakban a Magyar Paralimpiai Csapat Facebook-oldalán megjelent közleményt olvashatják.

„Mi, a 2019. évi dubai világbajnokságon világbajnoki címet és érmeket szerzett parasportolók támogatjuk, hogy az épek egyik legnagyobb és legnézettebb eseményének Budapest adjon otthont, és bízunk abban, hogy a világ paraatlétáit is vendégül tudja látni Budapest 2023-ban.

Nagy megtiszteltetés lenne számunkra, ha hazai közönség előtt versenyezhetnénk, bebizonyítva a magyar parasportmozgalom jelmondatában foglaltakat: fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni.

A világbajnokságra készülő stadion tervezésében a Magyar Paralimpiai Bizottság szakértőként részt vett, ezért a stadion teljesen akadálymentes lesz.

A paraatléták hazai eseményen szerzett sikerei sok fogyatékkal élő ember számára adhatnak életre szóló pozitív energiát.

Az új stadion a világversenyt követően állandó bázisa lehetne a fogyatékosok sportjának is, és a versenysport mellett a sportolást életmódjuknak választó fogyatékkal élő embereknek is lehetőséget biztosíthat a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

A 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése és az új atlétikai stadion építése esélyt ad a paraatlétikai világbajnokság megrendezéséhez is.

Hajrá, magyar (para)atlétika!” – áll a közleményben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik