Atlétika: „A 2023-as vb megrendezése és az új aréna felépítése befektetés a jövőbe”

S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)
Vágólapra másolva!
2019.12.09. 14:00
null
Connie Henry szerint az új aréna felépítése Magyarország részéről befektetés a jövőbe
Connie Henry korábbi brit válogatott hármasugró, az idei WSLA-díj egyik kitüntetettje a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése kapcsán elmondta: az új aréna felépítése Magyarország részéről befektetés a jövőbe.

 

– Milyen emlékei vannak Magyarországról?
– A brit válogatott tagjaként vettem részt 1998-ban a budapesti Európa-bajnokságon. Fantasztikus élmény volt, hiszen nem sokszor fordult elő, hogy egyszerre ennyi brit atléta utazhatott el a magyar fővárosba. Ami külön öröm, hogy e néhány nap során bepillantást nyerhettünk az önök kultúrájába is. A kontinensviadalt mesésen szervezték meg, és arra is emlékszem, hogy augusztusban csodálatos időjárási körülmények között zajlottak a versenyek. A brit válogatott prímán szerepelt, az első helyen végeztünk a ponttáblázaton kilenc arannyal, négy ezüsttel és három bronzzal. Sajnos nekem nem ment ilyen jól a hármasugrásban, hiszen 13.77 méterrel nem jutottam tovább a selejtezőből.

– Nagyon csalódott volt?
– Persze, de nem törtem össze. Már a verseny másnapján lementem a bemelegítőpályára, és orrvérzésig tréningeztem. Ezután is keményen gyakoroltam, és néhány hónappal később Kuala Lumpurban a Brit Nemzetközösségi Játékokon a harmadik helyen végeztem.

– Tud róla, hogy Budapest lesz 2023-ban a világbajnokság házigazdája?
– Ez fantasztikus lehetőség az önök fővárosának! Biztos vagyok benne, hogy a kiváló magyar szurkolók feledhetetlenné teszik az eseményt. Drukkerek nélkül nincs világverseny, és Magyarországon az atlétika iránt elkötelezett rajongók vannak. Továbbá egy vadonatúj stadionban szurkolni önmagában is felemelő élmény lesz.

– Már ha rendezünk, mert mifelénk most politikai viták tárgya a világbajnokság lebonyolítása.
– Korábbi atlétaként és a londoni Track Academy jótékonysági szervezet vezetőjeként, amely az atlétikát is felhasználja a nehéz sorsú fiatalok támogatására, azt mondhatom minden magyar döntéshozónak: egy stadionra pénzt áldozni nem csupán pénzügyi kérdés. A vb véget ér, de a létesítmény megmarad, és bázisa lehet a fiatalok nevelésének, sportolásának. Nyilvánvalóan nem lesz mindegyikükből élversenyző, viszont sok mindent megtanulhatnak a sport által, ami hasznos lehet az életükben. A stadion az otthonuk lehet, ahová hazajárhatnak. A 2023-as vb megrendezése és az új aréna felépítése az önök részéről befektetés a jövőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik