S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo) 2019.12.09 14:00 Frissítve: 2019.12.09 18:12

Atlétika: „A 2023-as vb megrendezése és az új aréna felépítése befektetés a jövőbe”

Connie Henry korábbi brit válogatott hármasugró, az idei WSLA-díj egyik kitüntetettje a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése kapcsán elmondta: az új aréna felépítése Magyarország részéről befektetés a jövőbe.

Connie Henry szerint az új aréna felépítése Magyarország részéről befektetés a jövőbe

 

– Milyen emlékei vannak Magyarországról?
– A brit válogatott tagjaként vettem részt 1998-ban a budapesti Európa-bajnokságon. Fantasztikus élmény volt, hiszen nem sokszor fordult elő, hogy egyszerre ennyi brit atléta utazhatott el a magyar fővárosba. Ami külön öröm, hogy e néhány nap során bepillantást nyerhettünk az önök kultúrájába is. A kontinensviadalt mesésen szervezték meg, és arra is emlékszem, hogy augusztusban csodálatos időjárási körülmények között zajlottak a versenyek. A brit válogatott prímán szerepelt, az első helyen végeztünk a ponttáblázaton kilenc arannyal, négy ezüsttel és három bronzzal. Sajnos nekem nem ment ilyen jól a hármasugrásban, hiszen 13.77 méterrel nem jutottam tovább a selejtezőből.

– Nagyon csalódott volt?
– Persze, de nem törtem össze. Már a verseny másnapján lementem a bemelegítőpályára, és orrvérzésig tréningeztem. Ezután is keményen gyakoroltam, és néhány hónappal később Kuala Lumpurban a Brit Nemzetközösségi Játékokon a harmadik helyen végeztem.

– Tud róla, hogy Budapest lesz 2023-ban a világbajnokság házigazdája?
– Ez fantasztikus lehetőség az önök fővárosának! Biztos vagyok benne, hogy a kiváló magyar szurkolók feledhetetlenné teszik az eseményt. Drukkerek nélkül nincs világverseny, és Magyarországon az atlétika iránt elkötelezett rajongók vannak. Továbbá egy vadonatúj stadionban szurkolni önmagában is felemelő élmény lesz.

– Már ha rendezünk, mert mifelénk most politikai viták tárgya a világbajnokság lebonyolítása.
– Korábbi atlétaként és a londoni Track Academy jótékonysági szervezet vezetőjeként, amely az atlétikát is felhasználja a nehéz sorsú fiatalok támogatására, azt mondhatom minden magyar döntéshozónak: egy stadionra pénzt áldozni nem csupán pénzügyi kérdés. A vb véget ér, de a létesítmény megmarad, és bázisa lehet a fiatalok nevelésének, sportolásának. Nyilvánvalóan nem lesz mindegyikükből élversenyző, viszont sok mindent megtanulhatnak a sport által, ami hasznos lehet az életükben. A stadion az otthonuk lehet, ahová hazajárhatnak. A 2023-as vb megrendezése és az új aréna felépítése az önök részéről befektetés a jövőbe.

2020.01.02 00:51:29

Atlétika nemzetisport.hu

Olimpia • Fedett pályás vb • Szabadtéri Eb • Gyulai Memorial • Gyémánt Liga • Utcai futóversenyek.

2020.01.01 18:57:51

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Az egyedülálló tripla tripla története, és a szurkolók kedvéért vállalt levezetés.

2019.12.20 20:23:20

Atlétika VINCZE SZABOLCS

A média mindent bevetett, hogy Usain Bolt és Justin Gatlin ellentétét kiélezze.

2019.12.17 20:56:27

Atlétika S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Tényleg a sport szégyenpadra ültetése vezetne a prosperáló szép új világba?

2019.12.13 19:53:47

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Még versenyzőtársai is a Nemzetközi Atlétikai Szövetség új szabályát kritizálták.