SZ. M. 2019.04.24 16:03 Frissítve: 2019.04.24 16:58

Asztalitenisz-vb: Végre én is hazai világversenyen játszhatok – Bátorfi Csilla

A Hungexpo területén zajló asztalitenisz-világbajnokság szurkolói zónájában szerda délután többek között a kilencszeres Európa-bajnok Bátorfi Csillával játszhattak a szurkolók.

Bátorfi Csilla a szurkolói zónában (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A világbajnokság szurkolói zónája mindennap számos érdekes programmal várja az érdeklődőket, pingpongozott ott már a phenjani aranytrió, azaz Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor, ütőt ragadtak korábban a birkózó Lőrincz testvérek, az ökölvívó olimpiai bajnok Gedó György, sőt még futballisták is kipróbálták magukat az asztalnál.

Szerdán Hrutka János és Sebők Vilmos válogatott labdarúgók, Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó és Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó mellett az asztalitenisz újabb legendájával, Bátorfi Csillával találkozhattak az érdeklődők.

„Nagyon tetszik a világbajnokság, jó a hangulat, remek meccsek vannak, és a magyaroknak is voltak szép eredményeik, csak azt sajnálom, hogy az én pályafutásom alatt nem volt idehaza ilyen nagyságrendű esemény. Ezért is döntöttem úgy, hogy életemben először az idén nyáron elindulok a veterán Európa-bajnokságon, mert az is itt lesz Budapesten, így végre én is hazai rendezésű világversenyen játszhatok” – mondta a kilencszeres Európa-bajnok Bátorfi Csilla.

Érdekesség, hogy félig Bátorfi nevéhez köthető az eddigi utolsó magyar világbajnoki érem, a Tóth Krisztinával alkotott párosa 24 évvel ezelőtt, 1995-ben Tiencsinben állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A szurkolói zóna szerdai vendégei: Bátorfi Csilla mögött (balról) Hrutka János, Növényi Norbert, Bárdosi Sándor, Sebők Vilmos és a vb kabalafigurája (Fotó: Dömötör Csaba)

 

2019.04.18 19:05:14

Asztalitenisz-vb 2019 nemzetisport.hu

Öt okot, amiért feltétlenül érdemes lesz figyelni a vasárnap rajtoló seregszemlére.

2019.04.15 10:04:35

Asztalitenisz-vb 2019 SZŰCS MIKLÓS

Nemcsak jó, hanem sikeres házigazdák is voltunk mindháromszor.

2019.03.22 18:01:54

Asztalitenisz-vb 2019 SZŰCS MIKLÓS

Negyven éve olyasmi történt, amiről azóta is csak álmodhat magyar, sőt európai asztalitenisz-válogatott.