Asztalitenisz-vb: Nem aludtam egy percet sem – András Csaba

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.21. 13:30
null
András Csaba leküzdötte a hullámvölgyeket (Fotó: Földi Imre)
A magyar asztalitenisz-válogatott két legfiatalabb tagja, András Csaba és Juhász Patrik is győzelemmel mutatkozott be pályafutásuk első felnőtt világbajnokságán.

 

András Csaba történelmet írt: a vasárnap délelőtt 11.30-kor asztalhoz álló fiatal játékos az első, már a 2000-es években született magyar asztaliteniszező, aki felnőtt világbajnokságon játszhatott. A BVSC-Zugló mindössze 16 éves reménysége kicsit megilletődötten, de összességében jól kezdett, sokáig ő irányította a jordániai Zaid Abo Jaman elleni mérkőzést, s ugyan akadtak hullámvölgyei, hatjátszmás meccs végén vette az akadályt.

„Életem első vb-meccse előtt nagyon izgultam, szerintem egy percet sem aludtam az éjjel – mondta a győztes bemutatkozást követően András Csaba. – Szokatlan volt, hogy ilyen sokan szurkoltak nekem, kicsit nehezen is lendültem bele, bár igaz, általában kell néhány labdamenet, hogy felvegyem a ritmust. Utána viszont minden rendben volt, boldog vagyok, hogy sikerült legyőznöm a jordán bajnokot.”

András Csaba után a magyar válogatott másik vb-újonca, az ugyancsak a 2000-es években született, 18 esztendős Juhász Patrik volt soron, ő a vietnámi Duc Tuan Nguyen ellen mutatkozott be. A Németországban légióskodó magyar játékosnak nem okozott különösebb gondot az esélytelenebb ázsiai legyőzése, négy játszmában intézte el a vietnámit.

„Izgultam a meccs előtt, szerettem volna, ha jól sikerül az első vb-meccsem. A vietnámi játékost korábban nem ismertem, s ugyan négy szettben nyertem, minden labdamenetre nagyon kellett figyelni. A következő mérkőzésem a belga Allegro ellen lesz, ott nekem kevesebb a veszítenivalóm, igyekszem a legjobbamat nyújtani” – fogalmazott Juhász Patrik.

A délutáni programban a férfi egyes selejtezőjének csoportkörében újabb fordulóra kerül sor.

Juhász Patrik játszmaveszteség nélküli sikerrel kezdett (Fotó: Földi Imre)
Juhász Patrik játszmaveszteség nélküli sikerrel kezdett (Fotó: Földi Imre)

 

ASZTALITENISZ-VB, BUDAPEST
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
13. CSOPORT

András Csaba–Abo Jaman (jordániai) 4:2 (11, 6, –8, 8, –3, 6)
19. CSOPORT
Juhász Patrik–Nguyen (vietnami) 4:0 (6, 4, 10, 13)

A férfi egyes selejtező, 2. fordulójának délutáni programja:
16.15:
András Csaba–Devos (belga)
17.00: Majoros Bence–Ahmedov (türkmén)
17.00: Juhász Patrik–Allegro (belga)
17.00: Ecseki Nándor–Mumdzsoglian (libanoni)
17.45: Szudi Ádám–Mahmuti (koszovói)
17.45: Lakatos Tamás–Hrisztonov (ciprusi)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik