West Ham: örökös kitiltás vár az MU-busz támadóira

Vágólapra másolva!
2016.05.11. 12:57
A West Ham United élethosszig kitiltja azokat a szurkolókat, akik megtámadták a Manchester United csapatbuszát az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójából elhalasztott és kedd este pótolt mérkőzés előtt.

Mint beszámoltunk róla, a londoni drukkerek üvegpalackokkal és füstbombával dobálták meg a manchesteriek autóbuszát, amelynek egyik ablaka betört. A játékosok a két üléssor közé feküdtek, így vészelték át a támadást.Mint beszámoltunk róla, a londoni drukkerek üvegpalackokkal és füstbombával dobálták meg a manchesteriek autóbuszát, amelynek egyik ablaka betört. A játékosok a két üléssor közé feküdtek, így vészelték át a támadást.

A szurkolói rendbontás miatt háromnegyed órával később kezdődött a hazaiak 3–2-es sikerével záruló találkozó az Upton Parkban, amelytől 112 év és 2398 mérkőzés után búcsúzott az Olimpiai Stadionba költöző londoni klub. Az új otthonát 99 évre bérli a West Ham.

„Szurkolóink több ezer Twitter-bejegyzésben és e-mailben fejezték ki, milyen büszkék arra, hogy részesei lehettek a West Ham története egy ilyen különleges estéjének” – áll a klub szerdai közleményében, amely ugyanakkor hangsúlyozta: a buszra támadó szurkolók viselkedése „nem elfogadható”.

„A rendőrséggel közösen fogunk dolgozni azon, hogy azonosítsuk azokat, akik felelősek a támadásért, és életük végéig kitiltsuk őket” – áll a kommünikében.

David Sullivan, a WHU társelnöke közvetlenül az incidens után még tagadta, hogy üvegekkel dobálták volna meg a buszt, szerinte a drukkerek csak lökdösték azt, majd amikor szembesítették a felvételekkel, annyit mondott: a buszban akkor sem esett kár.

Sullivan burkoltan a manchesteriekre hárította a felelősséget, mondván, túl későn érkeztek meg a mérkőzés helyszínére, akkor, amikor már szurkolók ezrei jártak a stadion körüli utcákon.

A rendőrség kedd este azt közölte, hogy senkit nem állított elő az eset után. A dobálásban egy rendőr és egy szurkoló könnyű sérüléseket szenvedett.

Az angol szövetség (FA) szintén vizsgálatot folytat, egyrészt a támadás, másrészt amiatt, hogy a mérkőzés alatt különböző tárgyakat dobtak a nézőtérről a vendégek kapusa, David de Gea felé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik