Wenger és Ancelotti sem érti, hogy kaphattak ki

Vágólapra másolva!
2010.11.21. 15:49
null
Fájó Arsenal-vereség a Tottenhamtől (Fotó: Reuters)
Címkék
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 14. fordulójában hazai pályán, 2-0-s vezetésről kapott ki az Arsenal, míg a Chelsea újabb váratlan vereséget szenvedett. A Manchester United ellenben a visszatérő Wayne Rooneyt a soraiban tudva gyűjtötte be a három pontot, amellyel pontszámban beérte a listavezető, címvédő Chelsea-t, míg a Liverpool a sérült Steven Gerrardot mellőzve is biztosan nyert, így végképp úgy tetszik: utolérte önmagát.

„Rejtély, hogyan vesztettük el ezt a mérkőzést. Ha a statisztikákat nézzük, egyértelműen nekünk volt több helyzetünk. Nem tudom megérteni, hogyan kaphattunk három gólt" – mondta Arsene Wenger, az Arsenal francia trénere a Tottenham elleni 2–3 után.

„Véleményem szerint jól játszott a csapatom, de nem mindenki bírt kilencven percig koncentrálni. Néhány labdarúgómon meglátszott, hogy szerdán is pályára lépett, ezért fáradtabban mozgott."

„Az a tény, hogy Ray elment tőlünk, nem befolyásolja a dolgok alakulását" – utalt nyilatkozatának elején Ray Wilkins „segéderő" közelmúltbeli elküldésére Carlo Ancelotti, a Chelsea trénere. A távozó edző amolyan összekötő kapocsnak számított a szakvezetés és a keret tagjai között.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri az angol bajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem szabad, hogy játékosaim elveszítsék az önbizalmukat, mert jól futballoztak. Csupán a vereség az, ami miatt csalódott lehetek. Viszont nem érdemeltük meg, sőt rászolgáltunk volna a győzelemre, csak éppen Ben Foster nagyon jó napot fogott ki."

„Furcsa a Premier League most zajló szezonja. A topcsapatoknak több alkalmuk volt már rá, hogy meglépjenek a közvetlen riválisok elől, de ez nehezebb, mint korábban: a mezőny többi tagja jobban hisz magában, a pontszerzésben, mint korábban. Amikor egy hónapja a topon voltunk, már akkor mondtam, hogy nehéz pillanatok nélkül nem lehet letudni egy hosszú bajnoki idényt. Nos, az egyik nehéz pillanatunk elérkezett. Én azonban nem aggódom, mert ha folyamatosan ilyen játékra leszünk képesek, mint szombaton, akkor visszatalálunk a győzelmekhez."

A mezőny legjobbjának bizonyuló Fostert Alex McLeish, a Birmingham edzője is feltétel nélkül dicsérte.

„Mindig is hangoztattam, hogy minden csapatban a kapus a legfontosabb. Ben ma döntő érdemeket szerzett a győzelemben, a legjobb formáját hozta."

A listavezető Chelsea a sorozatos botlásai után már csak jobb gólkülönbségével előzi meg a tabellán a Manchester Unitedet.

„Nem kérdéses, jó napunk volt – mondta elégedetten Sir Alex Ferguson, az MU skót mestere. – Ha valaki hasonlót ajánlott volna fel nekem a nap elején, mint ami történt, gondolkodás nélkül igennel válaszoltam volna. Tudjuk, hogy vár még ránk a szezon második fele, de úgy érzem, a formánk javul, és nagy lökést ad számunkra, hogy beértük a listavezető Chelsea-t."

A United találkozójának különös felhangot adott Wayne Rooney pályára lépése. A támadó október 16. óta először játszott; időközben kikúrálta magát kisebb sérüléséből, túljutott egy családi válságon – felesége orrolt meg rá, amiért kipattant férje egy évvel korábbi prostituált-ügye –, majd egy viharos nyilatkozatoktól és találgatásoktól sem mentes szerződéshosszabbításon.

„Nagy volt a fiún a nyomás, de végül csendesen alakult a visszatérése" – mondta Rooneyról Ferguson. – Most csak az volt a lényeg az esetében, hogy pályán legyen és játékba lendülhessen. A Rangers elleni szerdai mérkőzésen már kilencven percet kellene a pályán töltenie, amihez viszont tökéletes fizikai állapotra lesz szüksége."

A Manchester United Patrice Evra góljával szerzett vezetést közvetlenül a szünet előtt, majd a dolgát megkönnyítette a Wigan: a vendégek a második felvonás közepén két perc alatt kettős emberhátrányba kerültek. Az akkor már Rooneyval a soraikban rohamozó házigazdák a szintén a kispadról beszálló Javier Hernández találatával biztosították be a győzelmüket a 77. percben.

„Fontos volt számunkra a győzelem, ám számomra szinte ugyanennyire értékes, hogy a saját stílusunkban tudtunk játszani – nyilatkozta a három pont megszerzését (a West Ham elleni 3–0-t) követően Roy Hodgson, a Liverpool menedzsere. – Az elkövetkezendő időszakban lehetőségünk lesz arra, hogy visszanyerjük azt a lendületünket és önbizalmunkat, amelyet a rossz rajton elveszítettünk."

„Az angol bajnokság sajátossága, hogy nem lehet biztosan előre megmondani az eredményeket. Mi aggódtunk egy picit, hogy mi lesz velünk hiányzóink, Steven Gerrard és Lucas nélkül, de a szerencsére ez fölöslegesnek bizonyult, mert a társak nagyszerűen játszottak, így abszolút mértékben meg vagyok elégedve ezzel az eredménnyel."

A Liverpool 19 pontot gyűjtött már – az utóbbi hat fordulóban tizenhármat –, és egyre elérhetőbb számára a középmezőny élcsoportja.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2010/14,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik