WBA: Anelka miatt újabb veszteség érheti Gera klubját

Vágólapra másolva!
2014.01.22. 15:07
Egyre kínosabbnak érzik a támogatók a West Bromwich Albionnal való együttműködést, szerdán újabb két cég jelentette be: felmondani készül szerződését az angol élvonalbeli labdarúgócsapattal, amely továbbra is játéklehetőséget ad a karmozdulatával közfelháborodást keltő Nicolas Anelkának. A francia játékos kitart álláspontja mellett: ő nem antiszemita.

Mint arról a napokban beszámoltunk, Nicolas Anelka december végi meghökkentő gólöröme – antiszemita jelentéstartalommal bíró karmozdulat, bizonyos quenelle – nyomán a főszponzor Zoopla bejelentette: nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését a Gera Zoltánt is foglalkoztató klubbal.Mint arról a napokban beszámoltunk, Nicolas Anelka december végi meghökkentő gólöröme – antiszemita jelentéstartalommal bíró karmozdulat, bizonyos quenelle – nyomán a főszponzor Zoopla bejelentette: nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését a Gera Zoltánt is foglalkoztató klubbal.

A BBC beszámolója szerint a Jack Wolfskin ruhamárka erősen fontolgatja tavaly nyáron kötött kétéves szerződése felmondását, és egy másik cég, a Holler Watches is hasonló lépést fontolgat.

Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) vizsgálatot folytat az ügyben, sajtóértesülések szerint a játékosra legalább ötmeccses eltiltást vár. Anelka ugyanakkor – miközben felmentését kérte az eljárás alól – Facebook-oldalán posztolt egy videót, amelyben egy zsidó vezető arról beszélt: a nevezett karmozdulat a futballpályán nem hordoz antiszemita tartalmat.

„Egy zsinagógában vagy a holokauszt áldozatainak emlékhelyén ez a karmozdulat valóban antiszemita, de egy olyan eseményen, amelyik a zsidók szempontjából nem bír jelentőséggel, inkább rendszerellenességet szimbolizál, és nem indokol ilyen kemény büntetést” – mondta Roger Cukierman, a francia zsidó szervezeteket összefogó tanács (CRIF) elnöke, a Zsidó Világkongresszus alelnöke a Le Figaro francia napilapnak.

Anelka Facebook-üzenetében leszögezte: kéri a vád ejtését az FA-től, mert „megismétlem, vagyok nem antiszemita és nem vagyok rasszista”. A támadó kritizálta az FA-t, amiért nem megfelelő szakértőt kért fel a karmozdulata elemzésére, és amiért annak nem hiteles szakvéleménye alapján őt eljárás alá helyezték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik