HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2013.08.07 09:29 Frissítve: 2014.11.11 01:42

Tottenham: „Ha Bale menni akar, erővel nem tudjuk játékra bírni”

Alighanem van még hátra jó pár kör az idei nyár slágeréből, a Bale-ügyből – bár a spanyol As már egy héttel ezelőtt 120 millió euróról és biztos megállapodásról írt a Real Madriddal –, a walesi labdarúgó kapcsán ezúttal az angol Tottenham Hotspur egyik prominens vezetője, Sir Keith Mills nyilatkozott. A klub egyik igazgatója azt találta mondani: amennyiben a játékosban megszületett az elhatározás, és ahhoz elszántan, makacsul ragaszkodik, akkor hiába a szerződés, erővel nem tudják őt játékra bírni.

Bale már nagyon menne, csak nem hagyják a londoniak (Fotó: Reuters)

 

„Mi nagyon szeretnénk, ha Bale velünk maradna – szögezte le mindjárt az elején az igazgató. – Amennyiben viszont a játékos elszánt a távozás tekintetében, nagyon nehéz őt erővel maradásra bírni. Ezt láthatjuk más klubok esetében is. És ez még akkor is igaz, ha az élő a szerződés amúgy erre kötelezi. De nem lehet valakit erővel arra kényszeríteni, hogy nálad játsszon.”

 A TIMES SQUARE-RŐL MÁR „ELIGAZOLT”

Bale körül közben óriási a médiafelhajtás. A spanyol sajtóban az is megér egy cikket, hogy a Tottenham edzéséről öt percet késett – miközben a többség a kezdés előtt már fél órával a  pályán volt –, illetve New Yorkban a Times Square-en az NBC már nem a Tottanham-mezben gólját ünneplő Bale-lel reklámozza a Premier League-et, hanem egy színes grafikával.

 

Mills szerint a Tottenham esete Bale-lel nem más, mint a 22-es csapdája. Ha nincs Bajnokok Ligája – márpedig ezúttal sincs –, Bale nem marad. Ha viszont indulni akarnak BL-ben – márpedig ezúttal is ez a cél –, szükségük van az olyan játékosokra, mint Bale.

„Ezen a nyáron a klub komoly áldozatokat hoz azért, hogy a következő szezonban ott lehessen a Bajnokok Ligájában, és trófeákat nyerjünk.”

A londoniak 17 millió fontért szerződtették a brazil középpályást, Paulinhót, majd 26 millió fontot fizettek a spanyol támadóért, Roberto Soldadóért. És még ígértek újabb minőségi erősítést, méghozzá a támadósorban. Az igazgató viszont utalt arra, hogy nagy riválisaikhoz képest milyen hátránnyal kell megbirkózniuk.

„Nagyon nehéz számunkra lépést tartani a Manchester Uniteddel és az Arsenallal, amelyek hatvanezer fölötti nézőszámmal számolhatnak hazai mérkőzéseiken, ellenben a mi harminchétezres kapacitásunkkal. Egy új stadion jelentős többletbevételhez juttatna minket, amely lehetőséget biztosítana minőségi játékosok szerződtetésére, akikkel garantált lenne a BL-indulás.”

Az olimpia után szóba került, hogy a klubnak fölösleges új stadiont építeni, hiszen megkaphatja az Olimpiai Stadiont, ám az ottani futópálya elbizonytalanította a Tottenham vezetőit. Félnek attól, hogy a futballarénához szokott nézőik nem kapnák meg ott azt az élményt, amihez hozzászoktak. Ezért inkább egy új stadion építésébe vágnak bele, amihez viszont 350 millió fontot kellene előteremteniük.

A 63 éves Mills nemrégiben vehette át újabb lovagi kitüntetését, amit a londoni olimpiai pályázat sikeréért, valamint a játékok megszervezésében végzett munkájával érdemelt ki.

2019.03.18 12:49:38

Angol labdarúgás MALONYAI PÉTER

1939-ben, Londonban harmincezer iskolás gyerek játszott hétvégente mérkőzéseket.

2019.03.17 22:08:47

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hiába gondolja a britek jelentős része: a Premier League üvegbúra alatt működik és érinthetetlen,a világ legjobb futballbajnokságára is hatással lesz, amikor az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót. Csak a mértékét nem tudni.

2019.03.14 09:15:54

Angol labdarúgás PÓR KÁROLY

A PL szigorú elvárásokhoz köti a támogatásait – íme, a sosem látott sikereket eredményező angol U-koncepció.

2019.03.10 14:36:25

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United sorozatban kilenc idegenbeli siker után talált legyőzőre.

2019.03.02 13:16:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Ramsey szép góljára egy leshelyzet után befújt tizenegyesből felelt Kane, majd jött a dráma.