Tottenham: „Ha Bale menni akar, erővel nem tudjuk játékra bírni”

Vágólapra másolva!
2013.08.07. 09:29
null
Bale már nagyon menne, csak nem hagyják a londoniak (Fotó: Reuters)
Alighanem van még hátra jó pár kör az idei nyár slágeréből, a Bale-ügyből – bár a spanyol As már egy héttel ezelőtt 120 millió euróról és biztos megállapodásról írt a Real Madriddal –, a walesi labdarúgó kapcsán ezúttal az angol Tottenham Hotspur egyik prominens vezetője, Sir Keith Mills nyilatkozott. A klub egyik igazgatója azt találta mondani: amennyiben a játékosban megszületett az elhatározás, és ahhoz elszántan, makacsul ragaszkodik, akkor hiába a szerződés, erővel nem tudják őt játékra bírni.

 

„Mi nagyon szeretnénk, ha Bale velünk maradna – szögezte le mindjárt az elején az igazgató. – Amennyiben viszont a játékos elszánt a távozás tekintetében, nagyon nehéz őt erővel maradásra bírni. Ezt láthatjuk más klubok esetében is. És ez még akkor is igaz, ha az élő a szerződés amúgy erre kötelezi. De nem lehet valakit erővel arra kényszeríteni, hogy nálad játsszon.”

Mills szerint a Tottenham esete Bale-lel nem más, mint a 22-es csapdája. Ha nincs Bajnokok Ligája – márpedig ezúttal sincs –, Bale nem marad. Ha viszont indulni akarnak BL-ben – márpedig ezúttal is ez a cél –, szükségük van az olyan játékosokra, mint Bale.

„Ezen a nyáron a klub komoly áldozatokat hoz azért, hogy a következő szezonban ott lehessen a Bajnokok Ligájában, és trófeákat nyerjünk.”

A londoniak 17 millió fontért szerződtették a brazil középpályást, Paulinhót, majd 26 millió fontot fizettek a spanyol támadóért, Roberto Soldadóért. És még ígértek újabb minőségi erősítést, méghozzá a támadósorban. Az igazgató viszont utalt arra, hogy nagy riválisaikhoz képest milyen hátránnyal kell megbirkózniuk.

„Nagyon nehéz számunkra lépést tartani a Manchester Uniteddel és az Arsenallal, amelyek hatvanezer fölötti nézőszámmal számolhatnak hazai mérkőzéseiken, ellenben a mi harminchétezres kapacitásunkkal. Egy új stadion jelentős többletbevételhez juttatna minket, amely lehetőséget biztosítana minőségi játékosok szerződtetésére, akikkel garantált lenne a BL-indulás.”

Az olimpia után szóba került, hogy a klubnak fölösleges új stadiont építeni, hiszen megkaphatja az Olimpiai Stadiont, ám az ottani futópálya elbizonytalanította a Tottenham vezetőit. Félnek attól, hogy a futballarénához szokott nézőik nem kapnák meg ott azt az élményt, amihez hozzászoktak. Ezért inkább egy új stadion építésébe vágnak bele, amihez viszont 350 millió fontot kellene előteremteniük.

A 63 éves Mills nemrégiben vehette át újabb lovagi kitüntetését, amit a londoni olimpiai pályázat sikeréért, valamint a játékok megszervezésében végzett munkájával érdemelt ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik