Tottenham: egy éve a Pool szemelte ki, most a Spurs viheti a szélsőt

Vágólapra másolva!
2015.01.19. 14:18
Jevhen Konopljankát, a Dnipro Dnipropetrovszk és az ukrán válogatott játékosát szemelte ki a Tottenham Hotspur labdarúgócsapata.

Mauricio Pochettino menedzser új szélsővel erősítené meg a Tottenham Hotspur keretét a tavaszi szezonra. A Daily Mail információi szerint a londoni klub megkezdte a tárgyalásokat az ukrán Dnipro együttesével a 40-szeres válogatott Jevhen Konopljanka átigazolásáról.

Mindössze három pontra van a Bajnokok Ligája-selejtezőt jelentő negyedik helytől a londoni együttes, az argentin menedzser pedig a támadószekció bővítésével fogná be a Manchester Unitedet és az ősi rivális Arsenalt.

A napokban már felvetődött, hogy az Everton belga válogatott szélsője, Kevin Mirallas érkezhet, de most úgy tűnik, Konopljanka lehet a befutó. A káprázatos sebességéről és technikájáról híres 25 éves labdarúgó tehermentesítheti a kiváló formában játszó Christian Eriksent, és veszélyesebbé teheti a bajnokságban 22 forduló alatt mindössze 32 gólt jegyző támadósort.

Konopljanka 2014 januárjában majdnem Angliába igazolt, egészen az utolsó percekig folytak a tárgyalások a Liverpool csapatával, de végül a Dnipro elnöke, Igor Kolomoszkij megvétózta a 20 millió fontos üzletet. Az idei szezonban 12 mérkőzésen 4 gólt jegyző Konopljanka szerződése azonban a szezon végeztével lejár, hosszabbításról pedig még nem sikerült megegyezni, így a Tottenham jelentősen a becsült értéke alatt, 7 millió fontért szerződtetheti az ukrán sztárt.

A Daily Mail szerint Tottenham Hotspur mellett az Everton, a West Ham United, az AS Monaco és az Inter is érdeklődik a villámgyors szélső iránt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik