Tottenham: boszorkánysággal vádolja Adebayor az édesanyját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.20. 20:49
null
Amikor még jóban volt egymással Emmanuel Adebayor és az édesanyja (Fotó: Reuters)
Emmanuel Adebayor, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának togói csatára már több mint egy éve nem beszél édesanyjával, aki állítása szerint – nővéreivel együtt – boszorkánysággal próbálja tönkretenni pályafutását.

 

Emmanuel Adebayor egykor még a világ legjobbjának nevezte édesanyját, akivel 2008-ban együtt ment Lagosba átvenni az Afrika legjobb labdarúgójának járó díjat. Egy esztendővel később azt nyilatkozta, hogy 15 évesen nemcsak a saját boldogsága lebegett a szeme előtt, hanem az is, hogy profi futballistaként a családját is jobb élethez segítheti hozzá.

Azóta a csatár kapcsolata igencsak megromlott legközelebbi rokonaival, édesanyját például kitette egyik házából, több mint egy éve nem látta és nem is beszélt vele. Adebayor szerint az úgynevezett juju-boszorkánysággal próbál rontást küldeni rá.

„Anyánk mostanában műanyag zacskókat, lakatokat és egyéb tárgyakat árul a Ghána és Togo közötti határon – nyilatkozta Adebayor testvére, Maggie az egyik ghánai rádióadónak. – Több mint egy éve nem látta már Emmanuelt, aki a hívásaira sem válaszol. Anyánknak nem a pénzére van szüksége, egyszerűen csak látni akarja, mivel nagyon szereti őt.”

A Tottenham 30 éves támadója ugyanennek a rádiónak megindokolta a családjától való eltávolodását.
„Hogyan is beszélhetnék egy anyával, aki a nővéreimmel együtt jujut alkalmaz ellenem?” – felelte Adebayor, aki arról nem ejtett szót, hogy miért romlott meg a kapcsolata a szeretteivel.

A togói válogatott játékos a mostani szezonban 12 mérkőzésen csak kétszer volt eredményes a Tottenhamben, felkészülését nem könnyítette meg, hogy a nyáron maláriát diagnosztizáltak nála. Lehet, hogy mindennek a juju áll a hátterében?

ADEBAYOR: NEM RÚGTAM KI AZ ANYÁMAT

Adebayor azóta már bővebben beszélt az ügyről, és tagadja, hogy az utcára tette volna édesanyját.

„Nem pap vagyok, hanem futballista, így nem ismerek fel egy boszorkányt. Sosem rúgtam ki a házamból az anyámat, ő maga döntött úgy, hogy elmegy. De miért is kellene kapcsolatban lennem vele, amikor ő az, aki mindenkinek azt mondja, hogy a munkámban nem haladok előre. Ezért foglalkozom inkább csak magammal.

Csak beszélnek és beszélnek. Abba kellene ezt hagyniuk, mint ahogy a jujut is, amit ellenem csinálnak. Hagyjanak békén! A személynek, aki a nővéremnek mondja magát, 1.2 millió dollárért vettem házat East Legonban (kerület Ghána fővárosában, Accrában – a szerk.). El tudják képzelni, hogy a nővérem a tudtom nélkül bérelte azt a házat?”

Adebayor szerint nemcsak az ő feladata vigyázni az édesanyjára.

„Használják a házaimat, az autóimat, azt mondják egymásnak rám célozva: »ha meghal, ez a kocsi a tiéd lesz, ez a ház meg a tiéd«. El tudják ezt képzelni? Azt mondják, hogy nem törődöm az anyámmal. Heten vagyunk a családban, a többiek miért nem törődnek vele?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik