Tottenham: a zakó után kirúgták Villas-Boast - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.15. 20:23
A Sky Sports információi szerint már nem André Villas-Boas a Tottenham labdarúgócsapatának menedzsere. A londoni együttes a Premier League 16. fordulójában hazai pályán súlyos, 5–0-s vereséget szenvedett a Liverpooltól, a portugál tréner munkáját pedig megköszönték.

Az Európa-ligában remekül teljesít a Tottenham, hibátlan mérleggel megnyerte a K-csoportot, és bejutott az egyenes kieséses szakaszba. A Premier League-ben azonban nem igazán megy a londoni együttesnek: az eddigi 16 fordulóban mindössze 15 gólt szerzett, igaz, így is a hetedik helyen áll a tabellán a címvédő Manchester United előtt.

A Liverpool elleni vasárnapi hazai zakó után a klubvezetők a Sky Sports információi szerint megköszönték Villas-Boas munkáját. A Tottenham játékosai egyébként a Pool ellen nem tudtak kaput eltaláló lövést sem produkálni, Roberto Soldado ugyan a hálóba lőtt, de szabálytalansága miatt érvénytelen volt a találat.

Villas-Boas a mérkőzés után elmondta, vállalja a felelősséget a vereségért. Amikor azt kérdezték tőle, hogy távozik-e a klubtól, azt felelte: „Ezt nem én döntöm el, az én feladatom az, hogy felkészítsem a csapatot a mérkőzésekre, és keményen dolgozzak."

A portugál szakvezető a 2012–2013-as szezonban vette át a Tottenham irányítását Harry Redknapptől, a legutóbbi idényben az Európa-ligában a negyeddöntőig jutott a csapattal.

A klub hivatalosan nem erősítette meg Villas-Boas távozását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik