„Terry nem lesz újra csapatkapitány”

Vágólapra másolva!
2010.03.02. 20:38
null
Capellónál Terry nem lesz többet csapatkapitány (Fotó: Action Images)
Címkék
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello szerint John Terry jó edzésmunkát végez, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem lesz a háromoroszlánosok csapatkapitánya a jövőben.
„Olyan mint a többi játékos, jó edzésmunkát végez, ugyanaz a játékos marad az öltözőben. Beszéltem vele, és megmondtam neki, hogy ugyanazt kell tennie, mint egy csapatkapitánynak” – kezdte Capello, ám hozzátette, nála nem valószínű, hogy a nagyszerű hátvéd újra csapatkapitány lesz.

„Úgy gondolom, hogy nem lesz többet csapatkapitány, amíg én vagyok a szövetségi kapitány. A következő kapitány Rio Ferdinand lesz, amikor a kerettel van, a holnapi Egyiptom elleni mérkőzésen pedig Steven Gerrard vezeti ki a válogatottat” – folytatta az olasz szakember.

Capello a múltban már egyszer megváltoztatta álláspontját egy angol labdarúgóval kapcsolatban, amikor a Real Madrid vezetőedzőjeként előbb partvonal mellé száműzte, majd ismét bizonyítási lehetőséget adott David Beckhamnek, ám az olasz mester szerint ezúttal másról van szó.

„Ezek különböző dolgok. Beckhammel kapcsolatos döntésem szakmai jellegű volt, ez nem az” – mondta Capello.

Az olasz szakember ezt követően kitért az ismert eset másik szereplőjére is, elmondása szerint Wayne Bridge előtt ugyanúgy nyitva áll a válogatott kapuja, mint mindenki más előtt.

„Az ajtó mindig nyitva van a játékosoknak, és ha Wayne vissza akar térni, nyitva lesz számára is, ugyanúgy, mint Michael Owennek. Figyeljük a játékosokat” – mondta sokat sejtetően Capello.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik