Terry karszalagjába került a házasságtörés

Vágólapra másolva!
2010.02.05. 17:56
null
Mostantól csak „szürke eminenciásként” számít Terryre Capello (Fotó: Action Images)<br />
P&eacute;ntek d&eacute;lut&aacute;n az angol Labdar&uacute;g&oacute;-sz&ouml;vets&eacute;g (FA) bejelentette: Fabio Capello sz&ouml;vets&eacute;gi kapit&aacute;ny megfosztotta csapatkapit&aacute;nyi tiszt&eacute;től John Terryt.

„Hosszas gondolkodás után arra jutottam, részemről az a legjobb lépés, ha elveszem a kapitányi karszalagot John Terrytől. Eddig nagyszerű csapatkapitánynak bizonyult, de nekem más szempontokat is figyelembe kellett vennem, és azt gondolom, az angol válogatottnak így lesz a legjobb" – olvasható a Fabio Capello által kiadott közleményben.

Anglia olasz szövetségi kapitánya térdműtéte után csütörtökön tért vissza a szigetországba, és előbb segítőjével, Franco Baldinivel egyeztetett, majd pénteken találkozott John Terryvel, hogy vele is megvitassa a helyzetet.

Mint ismert, az angol bulvársajtó a napokban megszellőztette: Terry kétgyermekes családapa létére viszonyt folytatott egy modellel, aki – súlyosbító körülmény – hajdani klub- és válogatottbeli társa, Wayne Bridge barátnője volt korábban. Az esetnek óriási a médiavisszhangja, sokak szerint a morális vétség után Terry hiteltelen a kapitányi posztra.

„Amikor Terryt kapitánynak jelöltem, Rio Ferdinand személyében helyettest is választottam, sőt megneveztünk egy harmadik vezért is. Nem érzem szükségesnek, hogy változtassunk ezen" – utalt az utódlásra az olasz szakember, köszönetet mondva az FA vezetőinek, hogy rábízták a döntést.

Az angol média Wayne Rooney csapatkapitányi kinevezését szorgalmazta, a jelek szerint a Manchester United támadójának még várnia kell a megtisztelő felkérésre.

John Terry egyelőre nem kommentálta a kapitány döntését, míg alkalmi partnere, Vanessa Perroncel közleményben tudatta: hároméves kisfiára tekintettel nem kíván nyilatkozni az ügyről, és nem is áll szándékában eladni a sztorit.

dfdf
dfdf
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik