Skócia: megsérült a partjelző, egy néző ugrott be lengetni

Vágólapra másolva!
2019.02.28. 14:26
null
Bekarikázva a beugró (Fotó:twitter.com/stranraer)
A skót harmadosztály kiesési helyosztóján egy alacsonyabb osztályokban bíráskodó néző mentette meg a helyzetet, amikor a Stranraer–Stenhousemuir találkozó 9. percében megsérült a partjelző.

Nem mindennapi jelentek játszódtak le a skót harmadosztályban lejátszott Stranraer–Stenhousemuir találkozón kedden, amikor a meccs kilencedik percében megsérült a játékvezető asszisztense, ráadásul, olyan súlyosan, hogy a továbbiakban nem tudta ellátni a feladatait.

A gond azonban abból alakult, hogy a vonatkozó szabályok értelmében nem kötelező a tartalék játékvezető biztosítása a harmadosztályú mérkőzéseken. Így viszont veszélybe került az éppen csak elkezdődő mérkőzés befejezése.

A segítség a lelátóról érkezett: egy néző – akit az esetről beszámoló skót sajtó Kierannak nevez – ugyanis jelezte, ő alacsonyabb osztályú játékvezető, így el tudja látni az asszisztensi feladatokat.

Miután átöltözött, nagyobb hiba nélkül elvégezte a feladatát, igaz, beöltözése miatt az első félidőben 12 percet kellett hosszabbítani, s a tucatnyi ráadás perceiben mindkét csapat betalált egy-egy alkalommal, ezzel kialakult az 1–1-es végeredmény.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik