Roy Hodgson lett a West Bromwich új menedzsere

Vágólapra másolva!
2011.02.11. 12:21
null
Hivatalosan is bejelentették Hodgson érkezését (Fotó: wba.co.uk)
Címkék
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Bromwich Albion a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Roy Hodgsont nevezték ki a csapat új menedzserének. A szakember másfél éves szerződést kötött a Premier League-ben jelenleg 17. helyezett együttessel.

A legutóbb a Liverpoolt irányító Roy Hodgson nem maradt sokáig munka nélkül, az angol szakembert a mai napon hivatalosan kinevezték a West Bromwich új menedzserévé.

A 63 éves trénerrel másfél éves szerződést kötött a klub, és a feladata a bentmaradás kiharcolása lesz a jelenleg 17. helyen szerénykedő csapattal.

A birminghami alakulat nem akárkit szerződtetett az együttes élére: Hodgsont az előző szezonban – többek között annak köszönhetően, hogy a Fulhamet az Európa-liga döntőjébe vezette – megválasztották az év menedzserének Angliában.

A hírnek magyar vonatkozása is lehet: a neves edző a Fulhamnél a jelenleg is a londoniakat erősítő Gera Zoltán menedzsere volt, és mivel a játékos mostanában kevés lehetőséget kap a klubjában, minden bizonnyal nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését.

Szigetországi sajtóhírek szerint a West Brom szívesen látná ismét a soraiban korábbi légiósát, Hodgson pedig könnyen lehet, a nyáron minden követ megmozgat majd, hogy megszerezze egyik kedvencét, a magyar válogatott Gerát.

A birminghami alakulat vasárnap idegenben 3–0-ra kikapott a Manchester Citytől, és ezt követően menesztették az együttes menedzserét, Roberto Di Matteót, akinek a helyét ideiglenesen Michael Appleton vette át. A klub mostanra a „végleges" megoldást is megtalálta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik