Rooney: Ferguson nem létező sérülésre hivatkozott

Vágólapra másolva!
2010.10.14. 15:17
null
A jelek szerint megromlott Wayne Rooney és Sir Alex Ferguson viszonya (Fotó: Action Images)
Címkék
Wayne Rooney konfliktusba kerülhet Sir Alex Fergusonnal, klubja, a Manchester United menedzserével, mert azt mondta arra a bokasérülésre, amelyre hivatkozva a menedzser több találkozón is kihagyta a keretből, hogy nincs és nem is volt.

Wayne Rooney kikérte magának, hogy Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere bokasérülésére hivatkozva hagyja ki a csapat mérkőzéseiről. Az angol válogatott csatár a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőt követően beszélt a klubmenedzsere által a Valencia elleni Bajnokok Ligája-, illetve a Sunderland elleni Premier League-találkozó előtt emlegetett „sérüléséről".

„Az egész idény alatt egészséges volt a bokám, nem tudom, miért mondja mindig, hogy sérült vagyok" – mondta Rooney, akinek március 30-án, a Bayern München elleni BL-meccsen sérült meg a bokája, de a játékos már a nyári világbajnokságon is játszott.

Rooney szerint rossz formája annak a következménye, hogy Ferguson nem ad neki rendszeres játéklehetőséget. A játékos palástoltan üzent is menedzserének, hogy jobb, ha minden meccsen a csapatba teszi.

„Meccsekre van szükségem ahhoz, hogy tartsam a jó formámat. A világbajnokság után rövid volt a szünet, lassan lendültem bele, de néhány meccs után éreztem, hogy kezdek belejönni. Aztán három-négy találkozó kimaradt, és éreztem, hogy visszaesik a formám – mondta Rooney. – Tavasszal valóban megsérültem, de a világbajnokságot végigdolgoztam, semmi gondom nem volt az erőnlétemmel és az egészségemmel. A Premier League-ben folyamatosan játszani kell, mert ha valaki kimarad, elveszíti a lendületét, és amikor újra lehetőséget kap, csalódást okoz."

Ez a történet is alátámaszthatja a madridi AS értesülését, amely szerint Rooney lemondott a Manchester Uniteddal kötött szerződésének meghosszabbításáról. A spanyol lap nem a Rooney és Ferguson között kialakult ellentétre hivatkozik, hanem arra, hogy a csatárnak elege lett az angol bulvársajtóban megjelenő, a magánélet ballépéseit taglaló cikkekből. Menekülni akar Angliából, ezért hiába egyezett meg a nyáron az MU vezetőivel heti 90 ezer fontos fizetése 140 ezerre emeléséről, a további részletekről folytatott tárgyalások megrekedtek, méghozzá a támadó miatt.

Az AS szerint a 2012-ben szabadügynökké váló Rooney eldöntötte, hogy az egyik spanyol nagycsapatba szerződik, de a Real Madrid és a Barcelona közül még nem választott. Ha valóban így van, a Manchester United csak akkor tud pénzt keresni az ügyleten, ha 2011 januárjában vagy nyarán eladja a csatárt, 2012 nyarán ugyanis Rooney ingyen távozhat az Old Traffordról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik