Rooney fejelte a Wembleybe a címvédőt

Vágólapra másolva!
2010.01.27. 23:06
null
Rooney szerezte az MU győztes gólját (Fotó: Reuters)
A hazai pályán játszó Manchester United Wayne Rooney ráadásban szerzett góljával 3–1-re legyőzte a városi rivális Cityt az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének visszavágóján, és 4–3-as összesítéssel bejutott a sorozat londoni döntőjébe.

Mivel az első mérkőzésen a Manchester City 2–1-re legyőzte a városi rivális Unitedet, várható volt, hogy a „vörös ördögök" kezdik támadóbb szellemben a Ligakupa elődöntőjének szerda esti visszavágóját – így is történt.

A hazai közönség támogatását maga mögött tudó MU enyhe mezőnyfölényben játszott az első félidő első felében, azonban igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani, sem Wayne Rooney, sem Paul Scholes próbálkozása nem hozta a szívbajt a City híveire.

A túloldalon ellenben Edwin van der Sarnak bravúrra volt szüksége, hogy hárítsa a felbátorodó City legveszélyesebb kísérletét: az odavágón két gólt szerző Carlos Tévez a tizenegyespont magasságából fejelt kapura.

A holland kapus azonban megoldotta feladatát, így gól nélkül ért véget az első félidő – és ez a vendégeknek kedvezett, akik így 45 perccel közelebb kerültek ahhoz, hogy bejussanak a sorozat döntőjébe.

Sőt, a szünet utáni első percekben ismét csak Van der Sar reflexein múlt, hogy a City nem szerezte meg a vezetést: a veterán holland hatalmas bravúrral védte Micah Richards bombáját. Az 52. percben már nem csak védéseknek, hanem gólnak is tapsolhatott az Old Trafford közönsége: Paul Scholes a tizenhatos vonaláról egy visszagurított labdát lőtt a vendégek kapujába.

Az 1–0-s hazai vezetéssel hosszabbításra állt a mérkőzés (ugyanis a versenykiírás értelmében az idegenben lőtt gólok csak a hosszabbítás végén számítanak), azonban szűk húsz perccel később már a United állt továbbjutásra, mivel Michael Carrick megszerezte a házigazda második gólját. Az angol válogatott középpályás az ötösön forgolódó Darren Fletchertől kapott labdát, amelyet nagyon okosan lőtt a hosszú sarokba.

Percekkel később Rooney eldönthette volna a mérkőzést, azonban az utóbbi időben tőle szokatlan módon hibázott – míg a másik oldalon Tévez sokkal nehezebb helyzetből, klasszis mozdulattal, a kapunak háttal állva megszerezte a City szépítő találatát.

Már szinte mindenki a hosszabbításra készült, amikor az MU elsőszámú gólfelelőse gondoskodott arról, hogy ne hibáztathassák csúnyán elrontott helyzete miatt, és a ráadás második percében megszerezte a döntő gólt: Ryan Giggs jobb oldali beadását az ötösről fejelte védhetetlenül Shay Given kapujába.

Rooney találata után nem sokkal a játékvezető lefújta a mérkőzést, így a United 4–3-as összesítéssel biztosította helyét a sorozat londoni fináléjában. A Ligakupa döntőjét február 28-án rendezik a Wembleyben, a címvédő MU ellenfele az Aston Villa lesz.

 MANCHESTER UNITED-MANCHESTER CITY 3-1
 
  

 

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester United–Manchester City 3–1 (Scholes 52., Carrick 71., Rooney 92. ill. Tévez 76.)
Továbbjutott: a Manchester United 4–3-as összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik