Reina „mentett pontot" az Arsenalnak

Vágólapra másolva!
2010.08.15. 19:07
null
Nagy küzdelem, helyenként látványos játék és döntetlen a rangadón (Fotó: Reuters)
Döntetlent játszott egymással a Liverpool és az Arsenal a Premier League első fordulójának vasárnapi szuperrangadóján. A gólnélküli első félidőt követően David N'Gog szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, a hajrában azonban egy szerencsétlen Pepe Reina-megmozdulásnak köszönhetően egyenlítettek az „ágyúsok".

Remek mérkőzést játszott egymással az Liverpool és az Arsenal. A Premier League rangadóján Arsene Wenger együttese – elsősorban annak köszönhetően, hogy a második félidőben emberelőnyben futballozott – többet támadott ugyan, de az okosan futballozó Pool egészen a hajráig kézben tartotta az összecsapást. Végül David N'Gog parádés találatának és Pepe Reina szerencsétlen öngóljának köszönhetően 1–1-es végeredmény született.

Az első említésre méltó esemény Thomas Vermaelen szabadrúgása volt még az ötödik percben. A gólerős belga hátvéd bivalyerős, ballábas lökete tartott a jobb felsőbe, Pepe Reina azonban remek mozdulattal hárított.

TEKINTSE MEG ADATBANKUNKAT!

A folytatásban látszott, hogy Roy Hodgson jól megszervezte a Liverpool játékát. Hátul masszavak voltak a hazaiak, az Arsenal rövidpasszos támadásai rendre elhaltak a Pool tizenhatosa előtt.

A 31. percben Gaël Clichy távoli próbálkozása kerülte el némileg a kaput, majd a másik oldalon Jovanovics kisodródott szögből volt pontatlan. A félidő "legmelegebb" pillanata a kapu előtt a 44. percben érkezett el, amikor is N'Gog fejese után Clichy a gólvonalról tisztázott.

Már mindenki a szünetre gondolt, amikor Joe Cole hatalmas butaságot csinált: Laurent Koscielny lábára csúszott rá teljesen ártalmatlan szituációban a szögletzászlónál, a játékvezető pedig – bár kissé túl szigorúan –, de kiállította a Pool nyári szerzeményét.

A kiállítás azonban az Arsenalt zavarta meg. A második félidő elején ugyanis egy eladott labdából a Liverpool szerezte meg a vezetést. Mascherano labdaszerzése után kiugratta N'Gogot, aki 8 méterről kilőtte a rövid felső sarkot. 1–0

Hiába játszott emberhátrányban, a vezetés megszerzése után is a "vörösök" veszélyeztettek. Gerrardék átlövésekből és szélről érkező beadásokkal is operáltak – újabb siker nélkül.

Igazából az Arsenal csak a 65. percben kezdett el ismét futballozni, a Pool ekkor már a kontratámadásokra rendezkedett be. Elöl azonban hatástalanok voltak az Arsenal támadói. Látszott, hogy Andrej Arsavin még nem érti meg teljesen magát Mauran Samahhal, aki még nagyon idegenül mozgott az Arsenalban.

Nem is csoda, hogy az újabb nagyobb vendéglehetőség ismét Vermaelen nevéhez, illetve fejéhez fűződött, a hátvéd azonban tíz méterről a jobb kapufa mellé fejelt. Pár percel később Theo Walcott szabadrúgását védte Reina.

Végül majdnem kiderült, hogy a két csapat között kapusposzton keresendő a különbség, a Liverpool ugyanis sokat köszönhet Reinának, a világbajnok kapus a hajrában óriásit védett Rosicky közeli, léc alá tartó lövésénél. Aztán mégis Reina szúrta el a Pool három pontját...

A 90. percben Samah sodorta kapufára a labdát, ami kifelé pattant, Reina ahelyett, hogy „röplabdás" mozdulattal beleütött volna egyet a labdába, megpróbálta megfogni. Vesztére. A labda ugyanis a kezéből a gólvonalon túlra pörgött.1–1

Slusszpoénkén a sokat kritizált Almunia a 93. percben a pipából szedte ki Gerrard bombaerős löketét...

 

A RANGADÓ GÓLJAI
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik