Premier League: parádés idényrajt Arsenal-győzelemmel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 22:41
null
A hajrá két hőse: Aaron Ramsey és Olivier Giroud (Fotó: AFP)
Parádés mérkőzéssel kezdődött meg az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2017–2018-as szezonja péntek este: az Arsenal a hajrában fordítva 4–3-ra legyőzte a Leicester Cityt.

Két perc sem telt el a mérkőzésből, amikor egy jobbról érkező beadásból Alexandre Lacazette a jobb alsó sarokba fejelt (1–0) – kell-e szebb bemutatkozás a Premier League-ben? –, ám alig csitult el az ünneplés, Okazaki Sindzsi máris egyenlített, ugyancsak fejjel, kihasználva a londoni védők figyelmetlenségét (1–1).

Indul a PL, Mourinho, Guardiola vagy Klopp ezt már aligha ússza meg! – IDÉNYBEHARANGOZÓ ITT!

A folytatásban az Arsenal futballozott jobban, adódtak is lehetőségei, gólt mégis a Leicester szerzett: Marc Albrighton balról küldött labdáját Jamie Vardy kotorta a kapuba (1–2).

A „rókák” védelmének is volt már jobb napja, erre az első félidő hajrájában Danny Welbeck érzett rá, és a leshatáron folytatott adogatás után közelről a hálóba emelt (2–2).

Úgy tűnt, a második félidő nem lesz gazdag gólokban – Vardy 55. percben fejelt gólja sokáig „győztesnek” ígérkezett (2–3) –, csakhogy Arsene Wenger remekül sikerült cseréi parádés végjátékkal ajándékozták meg a londoni publikumot.

Vardy igazi Arsenal-specialista: már öt bajnoki gólnál jár az ágyúsok ellen, hasonlóan jó mérlege csak a Liverpool ellen van.

A 83. percben Granit Xhaka előkészítéséből a 67. percben becserélt Aaron Ramsey lőtt közelről remek gólt (3–3), majd kisvártatva érkezett a Ramseyvel együtt pályára lépő Olivier Giroud, és egy szögletet követő bomba fejessel megfordította a meccset (4–3).

Giroud az 50. Arsenal-gólját szerezte az Emirates Stadionban tétmérkőzésen, míg tavaly augusztus óta hetedszer ért el bajnoki gólt csereként beállva – ebben az időszakban, ebben a műfajban senki sem érhet a nyomában a Premier League-játékosok közül.

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
PÉNTEK
Arsenal–Leicester City 4–3
(Lacazette 2., Welbeck 45+2., Ramsey 83., Giroud 85., ill. Okazaki 5., Vardy 29., 56.)

A forduló további programja
Augusztus 12., szombat
13.30:
Watford–Liverpool (Tv:Prime)
16.00:Chelsea–Burnley (Tv:Spíler Tv)
16.00:Crystal Palace–Huddersfield Town
16.00:Everton–Stoke City
16.00:
Southampton–Swansea City
16.00:West Bromwich Albion–AFC Bournemouth
18.30:Brighton & Hove Albion–Manchester City (Tv:Spíler Tv)
Augusztus 13., vasárnap
14.30:Newcastle United–Tottenham Hotspur (Tv:Prime)
17.00:Manchester United–West Ham United (Tv:Spíler Tv)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik