Premier League: Ferguson szerint elég tiszteletet kapnak a játékvezetők

Vágólapra másolva!
2011.04.02. 12:54
Címkék
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United skót menedzsere, Sir Alex Ferguson elmondta, hogy bár egyetért azzal a tervvel, amely szerint csökkentenék a menedzserek és a játékvezetők közötti incidenseket a következő szezontól, ugyanakkor úgy gondolja, hogy eddig sem voltak tiszteletlenek a bírókkal szemben.

Richard Scudamore, az angol labdarúgó-liga ügyvezető igazgatója csütörtökön bejelentette: mind a húsz élvonalbeli klub beleegyezett abba, hogy a következő szezontól elkészítenek egy olyan tervet, amely csökkentené a szakvezetők és a bírók közötti incidenseket.

Egyetért ezzel a játékvezetők tevékenységét korábban kommentáló, így öt mérkőzésre eltiltott MU-menedzser, Sir Alex Ferguson is, de nem gondolja azt, hogy eddig a többi edzővel együtt tiszteletlenek lettek volna a bírókkal szemben.

„Megbüntettek öt mérkőzésre a meggondolatlan kritikám miatt, amellyel nem is vitatkoztam, de nem állt szándékomban olyat mondani, hogy kollégáimmal együtt nem tiszteljük a játékvezetőket. Tudjuk, hogy nehéz a feladatuk, de szükségük van rájuk. Azt gondolom, hogy Richard Scudamore ötlete remek, és gondolkodás nélkül egyetértek vele” – nyilatkozta Sir Alex.

Angliában rendszeresen előfordul, hogy a menedzserek a mérkőzések utáni interjúkban kifogásolják a játékvezetők döntéseit, míg a futballisták meccs közben szidják a bírókat. Ezekre szeretne megoldást találni a liga vezetősége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik