Premier League: Cristiano Ronaldo nyomdokain a rekordigazolás

TÓTH ÁDÁMTÓTH ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2020.09.07. 11:08
null
A Wolverhampton új szerzeményének Cristiano Ronaldo a példaképe (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) vitézkedő Wolverhampton rekordösszegért szerződtette Fábio Silvát, aki az öltözőben népes portugál légióhoz csatlakozik.

 

A Wolverhampton szombat este bejelentette első nyári érkezőjét, Fábio Silva a mértékadó Transfermarkt szerint negyvenmillió euróért hagyta el a Portót. A 18 éves portugál támadót korosztálya egyik legtehetségesebb labdarúgójának tartják, és jó csapatot választott fejlődése szempontjából. Ebben honfitársai segíthetik: Nuno Espírito Santo menedzserként, míg az öltözőben Rui Patrício, Rúben Vinagre, Rúben Neves, Joao Moutinho, Bruno Jordao, Diogo Jota, Daniel Podence és Pedro Neto jelenthet támaszt az új környezetbe és kultúrába csöppenő fiatalnak.

Fábio Silvát gyakran hasonlítják Cristiano Ronaldóhoz, két közös biztosan van bennük. A Juventus világklasszis csatára is fiatalon szerződött Angliába 2003-ban, ő a Sportingot hagyta el a Manchester United kedvéért. Mindkettőnek Jorge Mendes az ügynöke (Fábio Silva esetében partneri szerződést kötött a labdarúgó jogait birtokló STV-vel), aki igyekszik a lehető legjobban egyengeti pályafutásukat.

Fábio Silva rekordösszegért érkezett (Fotó: wolves.co.uk)
Fábio Silva rekordösszegért érkezett (Fotó: wolves.co.uk)

Az átigazolási piacot uraló szakember elsők között jött rá, hogy az angol bajnokság aranybánya, hiszen a Premier League klubjai sokszor áron felül szerződtetnek futballistákat. Amikor a Wolverhampton 2017 májusában Nuno Espírito Santót nevezte ki az együttes menedzserének – aki továbbra is Mendes ügyfele, egyben egyik legjobb barátja –, sokan csibészséget sejtettek a döntés mögött. Talán mondanunk sem kell, az ő közbenjárásának köszönhető a népes portugál légió Angliában. A Wolverhamptonnál megbíznak a rafinált üzletkötőben, és bizakodnak, hogy az „új” Cristiano Ronaldót vitte a klubhoz.

  „Megtisztelő, hogy vele együtt emlegetik a nevem, mindig is a példaképemnek  tartottam  – nyilatkozta a 18 esztendős támadó Cristiano Ronaldóról a BBC-nek. –    Élmény nézni a játékát, bámulatos, ahogyan felépítette karrierjét. Ugyanakkor terhet is jelent az állandó hasonlítgatás. Szeretnék kitörni a csodagyerek skatulyából, és Angliában bizonyítani, hogy megérte az értem kifizetett pénz.”     

A The Guardian szerint Silva tökéletesen illik a Nuno Espírito Santo által alkalmazott a 3–4–3-as felállásba, csatárként kamatoztathatja tudását. Nemcsak a gólszerzés lesz a feladata, hanem társai kiszolgálása is – jól olvassa a játékot, és korához képest meglepően érett taktikailag.

Hamarosan kiderül, milyen szerepet szán neki klubja, hiszen szombaton indul a Premier League 2020–2021-es idénye: a Wolverhampton azt követően hétfőn lép pályára a Sheffield United otthonában.

A WOLVERHAMPTON 5 LEGDRÁGÁBB IGAZOLÁSA
Név
Honnan
Mennyiért
Fábio Silva Porto 40 millió euró
Raúl Jiménez Benfica 38 millió euró
Patrick Cutrone Milan 22 millió euró
Jonny Otto Atlético Madrid 20.5 millió euró
Adama Traoré Middlesbrough 20 millió euró
Forrás: Transfermarkt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik