Premier League: a top tucat nyári átigazolás

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2011.08.09. 18:26
Címkék
Dúl a magyar megafesztivál, már nem is olyan jópofa a tanári pálya, a mezőgazdászok lemondtak a csendes esőről, a kint dolgozók a tavaszi frankárfolyamról, a nyaralók szedelőzködnek és immáron közeljövő a pótvizsga; „Már nem is volt olyan remek az az alapozás", „Az új fiúk jobban játszottak az ukránok elleni próbameccsen, mint most!", „A következő bajnokságban azért is megmutatom!", „Jövőre jobban készülj a bikiniszezonra, drágám!" – egyszóval idén sem ússzuk meg a nyár végét. Transzferügyileg pedig különösen nem...

1. Kun Agüero (az Atlético Madridtól a Manchester Cityhez, 45 millió euróért)1. Kun Agüero (az Atlético Madridtól a Manchester Cityhez, 45 millió euróért)

Az idei nyár egyik leghosszabb, de nem legunalmasabb sagája a Sergio Agüero-üzlet volt. Az argentin minizseni már tavasszal bejelentette, hogy Angliában folytatja, csak akkor még nem lehetett tudni, hogy a Manchester Cityben vagy a Chelsea-ben. A futballista a Copa Américáról visszatérve forradalmi módon a Twitteren jelentette be, hogy megegyezett a Cityvel átigazolásáról. A manchesteriek a dél-amerikai játékjogáért 45 millió eurót fizetnek a spanyoloknak, az ilyenkor szokásos opciókkal egyetemben. A futballista öt évre írt alá, és klubja legmagasabban dotált alkalmazottjaként holmi 234 ezer eurót keres majd. Hetente...

„Szükségem volt a változásra. Úgy éreztem, az Atléticóban már nem tudnék tovább fejlődni – mondta a játékos. – A múltamnak ezt a részét lezártam, nem akarok olajt önteni a tűzre. Mindannyian követünk el hibákat. Elnézést kérek ezekért, és köszönök mindent az Atlético szurkolóinak, alkalmazottjainak. Ne feledjék el, hogy ha télen nem hosszabbítok, jövőre ingyen is elmehettem volna, így viszont hatalmas összeghez jutott a klub. Új egyesületemben hatalmas futballisták várnak rám, rengeteg nagy címet elérek majd velük. Nagyszerű évek állnak előttem is. Játékstílusomon szerintem nem kell majd változtatnom."

„Nem csodálom, hogy elhagyott bennünket – összegezte az ügyet egykori játékostársa, jó barátja, Diego Forlán. – Bár jobban örültem volna, ha más klubhoz igazol. A Chelsea játéka és kerete jobban passzolt volna stílusához. Ráadásul, mivel természetesen Manchester United-fan vagyok, az, hogy a Cityt választotta, külön fájdalmas számomra. De azért sok sikert kívánok neki. Király lesz ő bármelyik klubnál."

Kérdéses Agüero érkeztével Carlos Tévez sorsa, akiért nem kapkodnak az európai klubok magas kivásárlási ára miatt, tehát elképzelhető, hogy az új fiú oldalán harcol, vagy mögötte kispadozik majd – ha meg nem sikerül eladni „Apacsot", akkor mi lesz a 37 millióért megvett Edin Dzekóval és a 29.5 millióért érkező Mario Balotellivel; nem is beszélve az eladósorba került Emmanuel Adebayor, Roque Santa Cruz, Craig Bellamy trióval? Hiába no, nem egyszerű dolog olajmillókkal dobálódzni...

 

2. Stewart Downing (az Aston Villából a Liverpoolba, 22.8 millió euróért)

Némileg meglepő módon a második legnagyobb volumenű transzfer házon, azaz hazán belüli ügylet volt: az Aston Villa 22.8 millió euróért eladta a 27 éves szélsőt, Stewart Downingot a Liverpoolnak. A „vörösök" jól jártak a jobb és bal oldali támadó középpályásként is bevethető Downing (az Aston nyila...) megvételével, aki végre a legnagyobb klubok egyikében is kipróbálhatja magát. A futballistát egyébként már 2005 körül, amikor a Middlesbrough-ban vitézkedett, az angol válogatott következő nagy szélsőjének tartották. Ha kissé későn is, de kiteljesedhet karrierje. 2015-ig írt alá új kenyéradójához.

„Nem meglepő módon a szélső a következő célokat tűzte ki maga elé: meghálálni menedzsere bizalmát, jól futballozni, trófeákat nyerni, megfelelni a klub hagyományainak és a fantasztikus szurkolók elvárásainak. De hogy a válogatottban stabil hely kifejezés körüljárása hogyan maradhatott ki, rejtély" – írtuk bemutatása után.

 

3. Romelu Lukaku (az Anderlechtből a Chelsea-be, 22 millió euróért)

A dobogóra egy egészen friss igazolás került. „... az anderlechtes Romelu Lukakut pedig már több mint egy éve csak kerülgetik..." – rótta fel a szerző a Chelsea-nek egy hete, és a londoniak megszégyellvén magukat meg is szerezték az éket, mégpedig 22 (mások szerint 23) millióért. A mindössze 18 éves belga válogatott őserőt 2015-ig kötötte szerződés Brüsszelbe, most 2017-ig ír alá a „kékekhez". Nincs még minden papíron pecsét és aláírás, de az ügy elvégeztetett, a játékos és a klubok egyet akarnak – na ja, az Anderlechtnél nem minden öltözőszeparéban csücsül egy búsuló Juhász...

Igazi csodagyerekként tűnt fel az Anderlechtben 2009-ben (mármint Lukaku), amikor alig 16 évesen debütált a felnőttek között, a 2009–2010-es idény végén pedig aranycipősként zárt! Még egyszer mondom: 16 évesen, a bajnokság ugyanis pár nappal 17. születésnapja előtt ért véget. Már akkor meg szerette volna szerezni a Chelsea, de többen is érdeklődtek természetesen a kongói gyökerekkel rendelkező támadó iránt, aki az elmúlt pontvadászatban 16 találatot jegyzett, a mostaniban két bajnokin két gólt.

„A szurkolók, a játékosok: ez az én álomcsapatom – twitterezte Lukaku klubváltása alkalmából. – Nagyon örülök, hogy ilyen sok sikeres és tapasztalt játékostársam lesz."

 

4. David de Gea (az Atlético Madridtól a Manchester Unitedhez, 20 millió euróért)

Nem volt könnyű helyzetben Sir Alex Ferguson, amikor azzal szembesült, hogy holland kapusa, Edwin van der Sar most már tényleg visszavonult az idény végeztével. Korábban nyúlt már mellé párszor a kesztyűs emberekkel a skót (Fabien Barthez, Massimo Taibi, Mark Bosnich, Roy Carroll, Ricardo, Tim Howard ...), de most nagyon biztos abban, hogy a mindössze húszéves spanyol betölti a Van der Sar által hátrahagyott űrt. De Gea 2016-ig írt alá a „vörös ördögökhöz", tervei szerint először klubjában lesz húzóember, majd a 30 éves Iker Casillasnak is okoz némi kellemetlenséget... Két helyettese az MU-ban a lengyel Tomasz Kuszczak és a dán Anders Lindegaard lesz.

„A múlt az elmúlt, és Edwin már a múlt része. Hihetetlen karriert futott be nálunk, de a jövőben ugyanezt remélem De Geától" – mondta Sir Alex, aki a spanyol kapus gyatra angoltudása miatt aggódik csupán.

 

5. Phil Jones (a Blackburn Roverstől a Manchester Unitedhez, 19.3 millió euróért)

Alighanem a legelvetemültebb Ferguson-fanatikusok is szívükhöz kaptak kissé, amikor megtudták, hogy közel húszmillió eurót fizetett a viharvert menedzser az angol U21-es válogatott középső védőért. A szűrőként, közép- és jobbhátvédként is bevethető Jones 2016-ig írt alá az MU-hoz, a télen nevelőegyesületével kötött ugyanilyen megállapodást.

„Akkor figyeltem fel rá, amikor játszott ellenünk a Blackburn ifjúsági csapatával néhány éve, és legyőztek minket három nullra. Abszolút meggyőzően futballozott. Meglehet, nem fog sokat játszani ebben az idényben, de képességei és elszántsága sokat érnek számunkra. Nyilvánvalóan a jövő embere középen, de kipróbálom majd jobbhátvédként is" – szólt róla mestere.

Ne feledjük, Rio Ferdinand az ősszel betölti a 33-at, Nemanja Vidics pedig a 30-at. Fabio Capello szövetségi kapitány is láthat Phil Jonesban némi fantáziát, mert behívta a hollandok elleni bő keretébe. A játékos egyébként elmondta, hogy felkészült a manchesteri csereéletre, és ha csak pár percet kap, akkor majd azokat igyekszik maximálisan kiélvezni.

 

6. Ashley Young (az Aston Villából a Manchester Unitedbe, 18 millió euróért)

Folytassuk a sort az MU-val, hiszen Downing mellett másik szélsőjét is elveszítette a Villa, amikor a 26 éves, angol válogatott Ashley Young öt évre aláírt a bajnokcsapathoz.

„A bal szél mellett a jobb oldalon is képes játszani, sőt, középen, a két csatár mögött is, de elsősorban a bal oldalon számolok vele" – szóla Ferguson, azaz a fiatal (Young) egyértelműen a 37 esztendős Ryan Giggs helyére érkezett.

A mindössze 65 kilogrammot nyomó játékos meg van róla győződve, hogy felragyog majd új csapatában és világklasszisként futballozik, egyben elárulta azt is, hogy a United már januárban elkezdett tárgyalni róla akkori klubjával.

 

7. Jordan Henderson (a Sunderlandtől a Liverpoolhoz, 18 millió euróért)

Tegye fel ügyesebbik kezét, aki hitte volna a télen, hogy a Sunderland akkor még 20 esztendős középső és jobb oldali középpályása, Jordan Henderson a nyáron a Liverpoolban folytatja, mégpedig elképesztő összegért cserében. Aki nem, tovább olvashat (bár aki felemelte, az is kénytelen, hiszen nem tud görgetni), ugyanis a relatíve ismeretlen jobblábas futballista ötéves kontraktust írt alá a „vörösökkel". Az elmúlt idényben 40 tétmérkőzés után a nyáron az U21-es kontinenstornán is szereplő Henderson az első fordulóban éppen korábbi klubja ellen bizonyíthat. Ha bizonyíthat.

A középpálya közepére ugyanis 4–4–2-es rendszerben nehéz lesz odaférnie a Lucas Leiva, Christian Poulsen, Alberto Aquilani, Raul Meireles, Steven Gerrard, Charlie Adam hatos mellé, a jobb oldalon pedig az argentin Maxi Rodríguez és Downing lesz a vetélytársa.

Pozícióját erősíti némileg, hogy tavaly novemberben Henderson a felnőtt válogatottban is bemutatkozott.

 

8. Jurij Zsirkov (a Chelsea-től az Anzsi Mahacskalához, 15 millió euróért)

Alighanem ezerszer is megbánta már Jurij Zsirkov, a 27 esztendős orosz bal oldali mindenes, hogy amikor 2009-ben elhagyta a CSZKA Moszkvát, nem a Barcelonát vagy a Milant választotta a Chelsea helyett. Igaz, a londoniak is vakarhatják fejüket, hogy éppen a Zsirkov-transzferrel döntötték meg az orosz átigazolási rekordot. Akkor 21 millió eurót adtak a játékosért, akiért csakis az Anzsi Mahacskala volt képes most 15-öt fizetni.

Az oroszokhoz 2015-ig magát elkötelező legújabb Kapzsi Mahacskala-játékos már a télen meglebegtette távozási szándékait, és új klubjában balhátvédként számolnak majd vele a nyáron 14 millióért megvett Dzsudzsák Balázs mögött – ne feledjük, a (gaz)dagesztáni klubban Roberto Carlos főleg középső védekező középpályásként ügyködik.

Zsirkov egyébként megkérte a transzfer árát, hiszen 5.5 millió eurót fog keresni, többet mint oroszországi kollégái közül bárki más.

„Nagyon örülök, hogy ide szerződtem" – mondta a szerződés aláírását követően a futballista. Higgyünk neki.

 

9. Alex Oxlade-Chamberlain (a Southamptontól az Arsenalhoz, 13.8 millió euróért)

E friss transzfer listánk 9. helyén nyitott, de lesz ez még így se, hiszen ez a bolt előrevetíti Samir Nasri távozását az Arsenaltól – már ha hinni lehet Arsene Wenger korábbi kijelentésének, miszerint csak akkor veszi meg a Southampton csodagyerekét, ha elmegy a klubtól a francia középpályás, Nasri. Mindenesetre még „nasristól" fizettek a londoniak 13.8 millió eurót a csupán 17 éves, de már tavaly is kerülgetett centrális és kétoldali középpályásért. Az így is tekintélyes summa nem mellesleg 17.3 millióra emelkedhet bizonyos feltételek teljesülése esetén. Az elmúlt évben a League One-ban az év csapatába is beférő legényke megszerzése nagy örömmel töltötte el a gall mestert, Wengert.

„Kiváló fiatal futballista, kreatív és jól támad, ráadásul sokoldalú is, a középpálya közepén és szélein is hasznosítom majd. Remekül dobja harcba társait, jól olvassa a játékot és kitűnő csapatember. Eszméletlenül sokat fejlődött a Southamptonban, most majd nálunk folytatja ezt, itt kibontjuk a benne lévő potenciált."

Maga a játékos őszintén bevallotta: az „ágyúsok" közül szeretne bekerülni a felnőtt válogatottba. Mi tagadás, jobb helyet nem is választhatott volna magának – no és most már Nasri is nyugodtan citysta (és még gazdagabb...) lehet.

 

10. Jérome Boateng (a Manchester Citytől a Bayern Münchenhez, 13.5 millió euróért)

Sokáig tárgyalt a Bayern München és a Manchester City a német válogatott védőről, és már többször is pontot tettek az ügy végére a sajtóban, de igazából csak nagy sokára nyomták rá a pecsétet Jérome Boateng átigazoló lapjára.

Az angolok végül 13.5 millió euróért engedték el a Bayernhez a futballistát, aki középen érzi magát legjobban, de a védelem mindkét szélén is bevethető. Új egyesületéhez 2015-ig írt alá, és nagy célokat tűzött maga elé, mondván, sikerekkel övezett utat járna be a „bőrnadrágosokkal".

Egyébként a játékossal sokkal hamarabb egymás kezébe csaptak, mint a Cityvel, hiszen a védő haza szeretett volna térni mindenképpen, hogy több játéklehetőséghez jusson – a következő nyári kontinenstornát szem előtt tartva.

 

11. Gervinho (a Lille-től az Arsenalhoz, 12 millió euróért)

Gervinho lesz a kulcsa annak, ahogyan az Arsenal áthatol az ellenfél védelmén – harangozta be egy angol szakíró, egy bizonyos Jonathan Birchall az elefántcsontparti játékos következő idényét. Bár Wenger is tud mellényúlni középpályás- és csatárigazolásoknak, Gervinho a Ligue 1-ben meggyőző futballt produkált, hiszen a középen és a széleken is bevethető afrikai játékos 15 góllal és számtalan assziszttal főszerepet vállalt a Lille bajnoki címében. Érkeztével mindenképpen bővül majd az Arsenal eddigi taktikai repertoárja.

„A labdarúgásban vállalnod kell a rizikót, ha nyerni akarsz" – hangzik a Gervinho-féle futball-filozófia, és meglehet, talán éppen ez a csipetnyi szemtelenség, vagányság viszi sikerre Wengerrel közös szekerüket.

 


12. Sztevan Szavics (a Partizan Beogradtól a Manchester Cityhez, 12 millió euróért)

Mario Balotelli (balra) magyaráz Sztevan Szavicsnak
(Fotók: Action Images)
Mario Balotelli (balra) magyaráz Sztevan Szavicsnak (Fotók: Action Images)

Zárjuk a nyár egyik legmeglepőbb transzferével – bár ne feledjük, mégiscsak szüksége volt a Citynek egy középső védőre a szeleburdi Vincent Kompany, a többnyire stabil Joleon Lescott, az eltiltott, és „már" egyébként is 30 éves Kolo Touré, valamint az elvágyódó Micah Richards, Nedum Onuoha kettős mellé.

A 2015 nyaráig aláíró Szavics ráadásul a védelem jobb oldalán is bevethető, imigyen érkezte előrevetíti Micah Richards távozását. A montenegrói futballista egyébként alighanem akkor győzte meg a manchesterieket, amikor az általa vezetett válogatott védelem nem kapott gólt az ősszel a Wembley-ben.

Tavaly egyébként Szavics az Arsenalban töltött el nyáron egy tíznapos próbajátékot, de nem felelt meg a Wenger-teszten; ifistaként pedig a Milan, a Roma, a Liverpool, a CSZKA Moszkva és a Sahtar Doneck figyelmét is felkeltette.

„Három éven belül világklasszis lesz" – szólt róla egy újságíró szentenciája. Különösképpen, ha még tíz kiló izmot felpakolnak a bekkre a Citynél...

 

ÁTIGAZOLÁSOK, PREMIER LEAGUE, 2011
ARSENAL
Érkezett:Francis Coquelin (Lorient, kölcsönből vissza), Jay Emmanuel-Thomas (Cardiff City, kv.), Pedro Botelho (Cartagena, kv.), Armand Traoré (Juventus, kv.), Carl Jenkinson (Charlton, 1.125.000 euró), Gervinho (Lille, 12.000.000), Mijaicsi Rjo (Fexenoord, kv.), Henri Lansbury (Norwich City, kv.), Vito Mannone (Hull City, kv.), Sanchez Watt (Leeds United, kv.), Joel Campbell (Deporivo Saprissa, 1.100.000), Alex Oxlade-Chamberlain (Southampton, 13.800.000)
Távozott: Jens Lehmann (visszavonult), Mark Randall (Chesterfield, ingyen), Gaël Clichy (Manchester City, 7.750.000), Denílson (Sao Paulo, kölcsönbe), Jay Emmanuel-Thomas (Ipswich Town, 1.250.000), Tom Cruise (szerződését felbontották), Wellington (Levante, k.)
ASTON VILLA
Érkezett: Shay Given (Manchester City, 3.750.000), Brad Guzan (Hull City, kv.), Shane Lowry (Sheffield United, kv.), Stephen Ireland (Newcastle United, kv.), Isaiah Osbourne (Sheffield Wednesday, kv.), Andreas Weimann (Watford, kv.), Eric Lichaj (Leeds United, kv.), John Carew (Stoke City, kv.), Nathan Delfouneso (Burnley, kv.), Charles N'Zogbia (Wigan, 10.800.000)
Távozott: Michael Bradley (Mönchengladbach, kv.), Moustapha Salifou (szerződése lejárt), John Carew (szl.), Nigel Reo-Coker (Bolton, i.), Robert Pires (szl.), Isaiah Osbourne (szl.), Arsenio Halfhuid (szl.), Brad Friedel (Tottenham, i.), Ashley Young (Manchester United, 18.000.000), Stewart Downing (Liverpool, 22.800.000), Kyle Walker (Tottenham, kv.), Harry Forrester (szl.)
BOLTON WANDERERS
Érkezett: Darren Pratley (Swansea, i.), Chris Eagles (Burnley, 1.700.000), Tyrone Mears (Burnley, 1.700.000), Nigel Reo-Coker (Aston Villa, i.), Ricardo Gardner (Kilmarnock, kv.), Jloyd Samuel (Cardiff City, kv.), Joey O'Brien (Sheffield Wednesday, kv.)
Távozott: Rodrigo Moreno (Benfica, kv.), Tamir Cohen (szl.), Johan Elmander (Galatasaray, i.), Jlloyd Samuel (szl.), Joey O'Brien (szl.), Ali al-Habszi (Wigan, 4.300.000), Danny Ward (Huddersfield Town, 125.000), Matthew Taylor (West Ham, 2.500.000), Sam Sheridan (Stockport County, i.), Daniel Sturridge (Chelsea, kv.)
BLACKBURN ROVERS
Érkezett:Myles Anderson (Leyton, i.), Mariano Pavone (Betis, i.), Radoszav Petrovics (Partizan Beograd, 3.000.000), Gavin Gunning (Motherwell, kv.), Zurab Hizanisvili (Reading, kv.), Jason Brown (Cardiff City, kv.), Maceo Rigters (Willem II, kv.), Frank Fielding (Derby County, kv.), Amine Linganzi (Preston, kv.), David Goodwillie (Dundee United, 2.300.000)
Távozott:Jermaine Jones (Schalke, kv.), Frank Fielding (Derby, 350.000), Zurab Hizanisvili (Kayserispor, i.), Phil Jones (Manchester United, 19.300.000), Maceo Rigters (szl.), Benjani Mwaruwari (szl.), Jason Brown (Aberdeen, i.), Aaron Doran (Inverness Caledonian Thistle), Michael Potts (York City, i.), Mame Diouf (Manchester United, kv.), Roque Santa Cruz (Manchester City, kv.), Frank Fielding (Derby County, 456.000), Hérold Goulon (1.FC Köln), Tom Hitchcock (Plymouth Argyle, k., i.)
CHELSEA
Érkezett: Lucas Piazón (Sao Paulo B, 7.500.000), Szlobodan Rajkovics (Vitesse, kv.), Matej Delac (Vitesse, kv.), Thibaut Courtois (Genk, 9.000.000), Daniel Sturridge (Bolton, kv.), Gael Kakuta (Fulham, kv.), Fabio Borini (Swansea, kv.), Jeffrey Bruma (Leicester, kv.), Connor Clifford (Notts County, kv.), Patrick van Aanholt (Leicester City, kv.), Romelu Lukaku (Anderlecht, 22.000.000), Oriol Romeu (Barcelona B, 5.000.000)
Távozott: Nemanja Matics (Benfica, 5.000.000), Michael Mancienne (Hamburg, 2.500.000), Fabio Borini (Parma, i.), Jeffrey Bruma (Hamburg,k., 500.000), Jack Cork (Southampton, 840.000), Thibaut Courtois (Atlético Madrid, k., i.), Jacopo Sala (Hamburg, i.), Gökhan Töre (Hamburg, i.), Sam Walker (Northampton, k., i.), Jurij Zsirkov (Anzsi Mahacskala, 15.000.000)
EVERTON
Érkezett:Joseph Yobo (Fenerbahce, kv.), James Vaughan (Crystal Palace, kv.), Ian Turner (Preston, kv.), Eric Dier (Sporting, k.), Kieran Agard (Kilmarnock, kv.)
Távozott: James Vaughan (Norwich, 2.300.000), Iain Turner (Preston, i.), Kieran Agard (Yeovil Town), Hope Akpan (Crawley Town, i.), Nathan Craig (szf.)
FULHAM
Érkezett: Somogyi Csaba (REAC, i.), Kerim Frei (Fulham II), John Arne Riise (Roma, 2.800.000), Marcel Gecov (Slovan Liberec, 800.000), Alex Smith (Fulham II), Marcello Trotta (Fulham II), Dan Burn (Darlington, 1.200.000), Björn Helge Riise (Sheffield United, kv.), Eddie Johnson (Preston, kv.), Diomansy Kamara (Leicester City, kv.), Pajtim Kasami (Palermo, 3.750.000)
Távozott: Kagisho Dikgacoi (Crystal Palace, 670.000), Gera Zoltán (West Bromwich, i.), Eddie Johnson (szl.), Diomansy Kamara (Eskisehirspor, i.), John Pantsil (Leicester City, i.), Jonathan Greening (Nottingham Forest, 700.000), David Stockdale (Ipswich, k., i.), Gael Kakuta (Chelsea, kv.), Pascal Zuberbühler (visszavonult), Danny Hoesen (Fortuna Sittard, k.)
LIVERPOOL
Érkezett:Stephen Darby (Rochdale, kv.), Philipp Degen (VfB Stuttgart, kv.), Alberto Aquilani (Juventus, kv.), Emiliano Insúa (Galatasaray, kv.), Nabil el-Zsar (PAOK Szaloniki, kv.), Jordan Henderson (Sunderland, 18.000.000), Charlie Adam (Blackpool, 8.400.000), Stewart Downing (Aston Villa, 22.800.000), Doni (Roma, i.), David Amoo (Hull City, kv.), Nathan Eccleston (Charlton Athletic, kv.), Brad Jones (Derby County, kv.)
Távozott: Stephen Darby (Rochdale, k., i.), Paul Konchesky (Leicester City, 1.700.000), Gulácsi Péter (Hull City, k., i.), Nikola Saric (Hajduk Split, i.), Dean Bouzanis (Melbourne Victory, i.), Stephen Darby (Rochdale, k.), Milan Jovanovics (Anderlecht, 800.000)
MANCHESTER CITY
Érkezett: David González (Aberdeen, kv.), Emmanuel Adebayor (Real Madrid, kv.), Gaël Clichy (Arsenal, 7.750.000), Sztefan Szavics (Partizan Beograd, 12.000.000), Roque Santa Cruz (Blackburn, kv.), David González (Aberdeen, kv.), Craig Bellamy (Cardiff City, kv.), Vladimír Weiss (Rangers, kv.), Wayne Bridge (West Ham, kv.), Abdisalam Ibrahim (Scunthorpe United, kv.), Kun Agüero (Atlético Madrid, 45.000.000), Costel Pantilimon (Politehnica Timisoara, 6.500.000)
Távozott: Patrick Vieira (visszavonult), Shaleum Logan (Brentford, i.), Felipe Caicedo (Levante, 1.000.000), Andrew Tutte (Rochdale, i.), David González (Aberdeen, k., i.), Jérome Boateng (Bayern München, 13.500.000), Jo (Internacional), Shay Given (Aston Villa, 3.750.000), Michael Johnson (Leicester City, k.), Kieran Trippier (Burnley, k.), Ben Mee (Burnley, k.), Donal McDermott (Huddersfield, i.), Scott Kay (Macclesfield Town, i.), Javan Vidal (szl.), James Poole (Hartlepool United, i.), Ryan McGivern (Crystal Palace, k., i.)
MANCHESTER UNITED
Érkezett: Ritchie de Laet (Norwich, kv.), Federico Macheda (Sampdoria, kv.), Phil Jones (Blackburn, 19.300.000), Ashley Young (Aston Villa, 18.000.000), David de Gea (Atlético Madrid, 20.000.000), Nicky Ajose (Bury, kv.), Tom Cleverley (Wigan Athletic, kv.), Corry Evans (Hull City, kv.), Danny Welbeck (Sunderland, kv.), Samuel Johnstone (Manchester United U18), Mame Diouf (Blackburn, kv.)
Távozott: Edwin van der Sar (visszavonult), Wes Brown (Sunderland, 1.500.000), Nicky Ajose (Peterborough, 340.000), Ritchie de Laet (Norwich, kölcsönbe, i.), Corry Evans (Hull City, 570.000), Bébé (Besiktas, k., 1.000.000), Paul Scholes (visszavonult), Owen Hargreaves (szl.), Joe Dudgeon (Hull, 95.000), John O’Shea (Sunderland, 4.500.000), Robert Brady (Hull City, k., i.), Joshua King (Borussia Mönchengladbach, k., 100.000), Samuel Johnstone (Oldham, k., i.), Scott Wootton (Peterborough, k., i.), Ryan Tunnicliffe (Peterborough, k., i.), Conor Devlin (szl.)
NEWCASTLE UNITED
Érkezett: Xisco (Deportivo La Coruna, kv.), Sylvain Marveaux (Rennes, i.), Yohan Cabaye (Lille, 5.000.000), Demba Ba (West Ham, i.), Wayne Routledge (QPR, kv.), Ben Tozer (Northampton, kv.), Mehdi Abeid (Lens, i.), Fraser Forster (Celtic, kv.)
Távozott:Sol Campbell (szl.), Shefki Kuqi (szl.), Kevin Nolan (West Ham, 3.400.000), Ben Tozer (Northampton, i.), Kazenga LuaLua (Brighton, k., i.), Patrick McLaughlin (York City, i.), Daniel Leadbitter (Torquay, i.), Stephen Ireland (Aston Villa, kv.), Michael Richardson (Leyton Orient, k., i.)
NORWICH CITY
Érkezett: James Vaughan (Everton, 2.300.000), Steve Morison (Millwall, 2.800.000), Elliott Bennett (Brighton, 1.700.000), Bradley Johnson (Leeds, i.), Ritchie de Laet (Manchester United, k., i.), Anthony Pilkington (Huddersfield, 3.000.000), Matt Ball (Norwich City U18), Kyle Naughton (Tottenham, k., i.), Ovain Jones (Brentford, kv.), Cody McDonald (Gillingham, kv.), Tom Adeyemi (Bradford, kv.), Steven Smith (Aberdeen, kv.)
Távozott: Samuel Habergham (Tamworth, i.), Jens Askou (szl.), Matthew Gill (Bristol R, i.), Luke Daley (Plymouth, 50.000), Jed Steer (Yeovil Town, k., i.), Owain Jones (Inverness, i.), Henri Lansbury (Arsenal II, kv.), Rob Edwards (Blackpool, kv.)
QUEENS PARK RANGERS
Érkezett: Matteo Alberti (Lumezzane, kv.), Danny Gabbidon (West Ham Utd., i.), Kieron Dyer (West Ham, i.), Jay Bothroyd (Cardiff City, i.), Angelo Balanta (Milton Keynes, kv.), Leon Clarke (Preston, k.), Gavin Mahon (Crystal Palace, kv.), Joe Oastler (Torquay United, kv.), Alessandro Pellicori (FC Torino, kv.), Elliot Cox (Histon, kv.), Michael Doughty (Woking, kv.), Antonio German (Yeovil, kv.), Mikele Leigertwood (Reading, kv.)
Távozott: Jorgosz Tofasz (Anagennisi, i.), Mikele Leigertwood (Reading, i.), Pascal Chimbonda (szl.), Lee Brown (Bristol R, i.), Joe Oastler (Torquay, i.), Wayne Routledge (Newcastle United, kv.), Bagasan Graham (Cheltenham Town, i.), Max Ehmer (Yeovil, k.), Gavin Mahon (szl.), Elliot Cox (szl.), Josh Parker (szl.), Romone Rose (szl.), Peter Ramage (Crystal Palace, k., i.)
STOKE CITY
Érkezett: Daniel Bachmann (Austria Wien), Jonathan Woodgate (Tottenham, i.), Diego Arismendi (Barnsley, kv.), Andrew Davies (Middlesbrough, kv.), Carl Dickinson (Portsmouth, kv.), Eidur Gudjohnsen (Fulham, kv.), Ibrahima Sonko (Portsmouth, kv.), Ben Marshall (Carlisle United, kv.)
Távozott: Abdoulaye Fayé (West Ham, i.), Ibrahima Sonko (szl.), Eidur Gudjohnsen (AEK Athén, i.), Carl Dickinson (Watford, 285.000), Matthew Lund (Oldham, k., i.), Abdoulaye Diagne-Faye (West Ham, i.), John Carew (Aston Villa, kv.), Andrew Davies (Crystal Palace, k., i.)
SUNDERLAND
Érkezett: Ahmed el-Mohamadi (Enppi, 2.500.000), Keiren Westwood (Coventry, i.), Sebastian Larsson (Birmingham, i.), Connor Wickham (Ipswich, 9.000.000), Dzsi Dong Von (Csunnam Dragons, 2.400.000), Craig Gardner (Birmingham, 6.600.000), Roarie Deacon (Arsenal II, i.), Wes Brown (Manchester United, 1.500.000), John O’Shea (Manchester United, 4.500.000), David Vaughan (Blackpool, i.), Jean-Yves M’voto (Oldham, kv.), Robbie Weir (Tranmere, kv.), George McCartney (Leeds United, kv.), Mathwe Kilgallon (Doncaster, kv.)
Távozott:John Mensah (Lyon, kv.), Boudewijn Zenden (szl.), Jean-Yves M’voto (Oldham, i.), Jordan Henderson (Liverpool, 18.000.000), Cristian Riveros (Kayserispor, k.), Nathan Luscombe (Hartlepool, i.), Liam Noble (Carlisle United, k.), Michael Kay (Tranmere Rovers, i.), Robbie Weir (Tranmere Rovers, i.), David Healy (Rangers, i.), Sulley Muntari (Inter, kv.), Steed Malbranque (St.-Étienne, i.)
SWANSEA CITY
Érkezett: Gorka Pintado (AEK Larnaca, kv.), Danny Graham (Watford, 3.900.000), Steven Caulker (Tottenham, k., i.), José Moreira (Benfica, i.), Shaun MacDonald (Yeovil, kv.), Kemy Agustien (Crystal Palace, kv.), David Cotterill (Portsmouth, kv.), Ryan Harley (Exeter City, kv.), Kerry Morgan (Newport, kv.), Matthew Kilgallon (Doncaster Rovers, kv.), Nyron Nosworthy (Sheffield United, kv.), Leroy Lita (Middlesbrough, 2.000.000)
Távozott: Cedric van der Gun (szl.), Albert Serrán (AEK Larnaca, i.), Jamie Grimes (szl.), Kerry Morgan (Neath, i.), Darren Pratley (Bolton, i.), Dorus de Vries (Wolverhampton, i.), Scott Donnelly (Wycombe Wanderers, k.), Yves Ma-Kalambay (szl.), Fabio Borini (Chelsea, kv.), Danny Welbeck (Manchester United, kv.), Gorka Pintado (szf.)
TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett: Giovani dos Santos (Santander, kv.), Brad Friedel (Aston Villa, i.), Robbie Keane (West Ham, kv.), Kyle Walker (Aston Villa, kv.), Jamie O'Hara (Wolverhampton, kv.), Tom Carroll (Leyton Orient, kv.), Kyle Naughton (Leicester, kv.), David Bentley (Birmingham City, kv.), Dean Parrett (Charlton Athletic, kv.), Andros Townsend (Millwall, kv.)
Távozott:Jamie O’Hara (Wolverhampton, 5.700.000), Steven Caulker (Swansea, k., i.), Jonathan Woodgate (Stoke City, i.), Paul-José Mpoku (Standard Liége, i.), Kyle Naughton (Norwich, k., i.), Bongani Khumalo (Reading, k., i.), Nathan Byrne (Bournemouth, k., i.), Ryan Mason (Doncaster Rovers, k.), Stipe Pletikosa (Szpartak Moszkva, kv.), Oscar Jansson (Bradford City, i.)
WEST BROMWICH ALBION
Érkezett:Roman Bednár (Ankaragücü, kv.), Gareth McAuley (Ipswich, i.), Billy Jones (Preston, i.), Joe Mattock (Sheffield United, kv.), Luke Daniels (Bristol Rovers, kv.), Craig Dawson (Rochdale, kv.), Reuben Reid (Oldham, kv.), Chris Wood (Brighton, kv.), Gera Zoltán (Fulham, i.), Ben Foster (Birmingham City, k., 1.100.000), Fülöp Márton (Ipswich Town, i.)
Távozott: Ryan Allsopp (Millwall, 100.000), Giles Barnes (szl.), Abdoulaye Méité (Dijon, i.), Gianni Zuiverloon (Mallorca, i.), Scott Carson (Bursaspor, 2.200.000), Dean Kiely (visszavonult), Boaz Myhill (Birmingham City, k., i.), Marcus Haber (St. Johnstone, i.), Reuben Reid (Oldham, i.), Carlos Vela (Arsenal, kv.), Chris Wood (Birmingham Ciy, k., i.)
WIGAN ATHLETIC
Érkezett: Antonio Amaya (Rayo Vallecano, kv.), Mauro Boselli (Genoa, kv.), Ali al-Habszi (Bolton, 4.300.000), Jason Koumas (Cardiff City, kv.), Lee Nicholls (Sheffield Wednesday, kv.)
Távozott: Steven Caldwell (Birmingham, i.), Daniel de Ridder (Grashoppers, i.), Mauro Boselli (Estudiantes, k.), Antonio Amaya (Real Betis, 285.000), Jason Koumas (szl.), Tom Cleverley (Manchester United, kv.), Charles N'Zogbia (Aston Villa, 10.800.000)
WOLVERHAMPTON WANDERERS
Érkezett: Stefan Maierhofer (Duisburg, kölcsönből vissza), Jamie O’Hara (Tottenham, 5.700.000), Dorus de Vries (Swansea, i.), Roger Johnson (Birmingham City, 8.000.000), Danny Batth (Sheffield Wednesday, kv.), David Davis (Shrewsbury Town, kv.), Greg Halford (Portsmouth, kv.), Ashley Hemmings (Torquay United, kv.), Andy Keogh (Bristol City, kv.), Scott Malone (Burton, kv.), Jamie Reckord (Northampton, kv.), Sam Winnall (Burton, kv.)
Távozott: David Jones (szl.), Adriano Basso (visszavonult), Steven Mouyokolo (Sochaux, k.), Greg Halford (Portsmouth, 1.000.000), Marcus Hahnemann (szl.), Danny Batth (Sheffield Wednesday, k.), Scott Malone (Bournemouth, k.), Nathan Rooney (szl.), Michael Mancienne (Chelsea, kv.), John Dunleavy (szl.), Adriano Basso (Hull City, i.), Nathaniel Mendez-Laing (Sheffield United, k., i.), Carl Ikeme (Middlesbrough, k., i.)
(vastag betűvel az elmúlt héten történt igazolások)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik