Pool: „Idiótának éreztem magam” – Gerrard furcsa feladatról vallott

Vágólapra másolva!
2015.09.14. 14:34
A Daily Mail jóvoltából már több részlet is ismert Steven Gerrard, a Liverpool nyártól az Egyesült Államokban futballozó legendájának frissen megjelent önéletrajzából, Az én történetem (My Story) című könyvből. Alább öt érdekes részletet gyűjtöttük össze.

BALOTELLI IRÁNYÍTHATATLANBALOTELLI IRÁNYÍTHATATLAN

„Próbáltam terelgetni, de...” (Fotó: Action Images)
„Próbáltam terelgetni, de...” (Fotó: Action Images)

Gerrard egyetért José Mourinhóval abban, hogy a Liverpoolban csúnyán felsülő Mario Balotelli irányíthatatlan karakter.

„Ígéretesen debütált a Tottenham ellen, de utána visszaesett. A viselkedése erősen kifogásolható volt. Próbáltam segíteni neki, jó irányba terelgetni, de Mourinhóak igaza volt. Ez nem lehetséges.”

„Rendkívül tehetséges játékos, megvan benne minden, hogy világklasszis legyen, de sohasem fogja elérni azt a szintet. A mentalitása és az emberek miatt, akik körülveszik őt. Mindig mindenhonnan elkésik, állandóan figyelemre vágyik.”

„Amikor Brendan Rodgers először keresett meg Balotelli átigazolásának ötletével, óva intettem tőle. A korábbi klubjainál már láthattuk, hogy elpazarolja a tehetségét.”

„Az egyik edzésen a rögzített szituációk elleni védekezést gyakoroltuk, mikor Balotelli azt mondta Brendan Rodgersnek: »Nem akarok embert fogni a szögleteknél, képtelen vagyok rá.« A menedzser keményen rápirított, azután Balotelli is emberfogó volt. Az volt kettejük első összezörrenése.”

ÁTIGAZOLÁSI RÁBESZÉLŐ

Gerrard elmondása szerint a Liverpool megpróbálta felhasználni őt egyes sztárjátékosok megszerzése ügyében, hiszen az ő személye különösen vonzó lehetett. Köztük volt Toni Kroos (Real Madrid) és Willian (Chelsea) is.

„Betöltöttem egy nem hivatalos posztot a Liverpool vezetőségében. Minden egyes nyáron leadták nekem a kiszemelt játékosok neveit, és azt várták tőlem, hogy vegyem fel velük a kapcsolatot és győzzem meg őket. Általában SMS-t írtam nekik, nem hívtam fel őket, így akkor tudták elolvasni, amikor nekik megfelelő volt az alkalom.”

„Toni Kroosnak 2014 nyarán kellett írnom. Úgy, hogy a német válogatottal a világbajnoki cím felé menetelt, valamint Európa akkori legjobb klubja, a Real Madrid hívta. Idiótának éreztem magam.”

ÁLOMTÁRS A KISPADON

Xabi Alonso a valaha volt legjobb – Gerrard szemében (Fotó: Action Images)
Xabi Alonso a valaha volt legjobb – Gerrard szemében (Fotó: Action Images)

Gerrard azt is elárulta, hogy ha egyszer a Liverpool menedzsere lesz, kit szeretne maga mellé másodedzőnek. „Xabi Alonsót vagy Jamie Carraghert. Rendkívül intelligensek, mindent tudnak a futballról és különleges személyiségek.”

Gerrard könyvében egyébként keményen kritizálja Rafa Benítezt azért, mert 2009-ben eladta Xabi Alonsót a Real Madridnak. „Ő volt a legjobb középpályás, aki mellett valaha játszottam” – mondta az angol a jelenleg a Bayern Münchenben futballozó baszkról.

GERRARD ÁTÉLTE MINDEN FÉRFI RÉMÁLMÁT

A játékos őszintén beszélt karrierje egyik legkellemetlenebb sérüléséről is. Utolsó liverpooli szezonjában a Bournemouth elleni FA-kupa mérkőzésen egy szerelési kísérlet alkalmával megsérült a pénisze.

„Vér áztatta a csodálatos FA-kupa hangulatát a Borunemouth elleni tavalyi mérkőzésen. A péniszem megsérült, a sebet össze kellett varrni.”

„Még a könnyem is kicsordult. Egy szélső beadását próbáltam blokkolni, utána éreztem, hogy baj van. Rettenetesen fájt. A vágás csúnyán nézett ki, nagyon vérzett. Négy öltéssel varrták össze, a srácok az öltözőben teljesen ki voltak borulva.”

„Bíztam benne, hogy nem kell búcsút intenem jó öreg barátomnak. Be is kötözték, hogy ne fertőződjön el. Hogy mi volt az első kérdésem a kezelés után? »Játszhatok kedden az Everton ellen?«”

Állítólag ez volt az a jelenet, amelyről Gerrard beszélt és furcsa sérülését szerezte.

AZ ÁLOMMENEDZSER

Gerrard nagyon szerette volna, ha pályafutása során egyszer José Mourinho ül le a Liverpool kispadjára.

„Nagyszerű lett volna, ha José Mourinhót kinevezik a Liverpool menedzserének. Néhány alkalommal szóba is került a neve, de nem lett belőle semmi. Szerintem tökéletes felállás és sikersztori lett volna.”

„A Liverpool szurkolói kedvelték volna, ő pedig pontosan tudja, a szeretetet miként alakítsa imádattá. Sokszor beszélt nekem nagy tisztelettel a Liverpool szurkolóiról.”

De nem csak Gerrard szerette volna maga mellé Mourinhót, a vonzalom kölcsönös volt.

„2006-ban és 2009-ben voltam igazán a csúcson. A Real Madrid és a Chelsea is meg akart szerezni. Az igazán csábító az volt, amikor José Mourinho hívott Spanyolországba. Csak a Liverpool miatt mondtam nemet.”

Nem minden közös pillanat volt felhőtlen (Fotó: Action Images)
Nem minden közös pillanat volt felhőtlen (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik