Pool: Gerrard az utolsó derbijén nagyon megverné az Evertont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.06. 14:08
null
Gerrard (jobbra) bajnokin utoljára lép pályára az Everton ellen szombaton (Fotó: goal.com)
Steven Gerrard alighanem az utolsó derbijére készül. A Liverpool középpályása szombaton angol bajnokin utoljára lép pályára az Everton ellen, mielőtt távozik a „vörösöktől”, hogy a Los Angeles Galaxy játékosa legyen.   

Szombaton rendezik meg a 224. Merseyside derbyként (Mersey-parti rangadó) emlegetett ütközetet, amelyből 191 zajlott le Steven Gerrard nélkül – a középpályásnak ez lesz az Everton elleni 33. találkozója.

A srácból – aki első derbijén két labdát is kivágott a gólvonalról – a Liverpool legendás csapatkapitánya lett, aki legutóbb szabadrúgásból csodálatos gólt vert be az Everton kapujába. Gerrard mindig is különös jelentőséget tulajdonított a városi rangadónak.

Mi lesz a holtszezonnal?

Miután Gerrard az Egyesült Államokba, az MLS-be szerződik (ahol a szezon márciustól októberig tart), nála is felvetődik, hogy nem ért véget teljesen európai karrierje, és esetleg visszatér a köztes időszakban.

David Beckhamnél is ez volt a helyzet, ő azonban, ha már nem lett újra a Manchester Unitedé, más angol csapat mezében nem volt hajlandó játszani, a PSG-nél és a Milannál futballozott.

Frank Lampardról ugyanezt nem lehet elmondani. A Chelsea legendája pont a hétvégén tért vissza a Stamford Bridge-re – immár a Manchester City játékosaként.

Ha ezt megjósolja valaki tavaly egy Chelsea-drukkernek, az illetőt valószínűleg kinevette volna. Gerrarddal kapcsolatban már az is szóba került, hogy a Liverpoolhoz tér vissza a holtszezonban, de ahogy Lampardnál sem gondoltuk volna, hogy egy nap pályára lép szeretett klubja ellen, vajon így lesz Gerrard esetében is? Mérget azért nem vennénk rá…

„Erre a párosításra várok minden szezon elején, imádok az Everton ellen futballozni – mondta Gerrard a liverpoolfc.com-nak. – Vannak olyan családtagjaim és barátaim, akik a »kékeknek« szurkolnak, az egész arról szól, hogy a végén ki cukkolhatja a másikat a vereség miatt.”

„Nem tulajdonítok különös jelentőséget a szombati mérkőzésnek, ugyanúgy készülök rá, mint az előző harminckettőre. Maga a derbi természetesen más, mint a többi találkozó, ezért nagyon várom ezt is, és remélem, hogy tovább tudom szépíteni a statisztikámat ellenük.”

Gerrard 10 gólt szerzett eddig az Everton ellen. 2012 márciusában 1935 (Fred Howe) óta az első lett, aki triplázott a derbin, s még mindig nagyon szívesen idézi fel azt a találkozót.

„Szeretem felidézni azt a mesterhármasomat, különösen jól esett a lelkemnek azok után, hogy mennyi kritikát kaptam. De a lényeg az, hogy a csapat sikeres legyen. Amire szívesen emlékszem még, az az FA-kupa-döntő ugyanebben az évben. Akkor a Wembleyben győztük le az Evertont úgy, hogy szerintem ellenfelünk biztos volt benne, hogy simán nyer.”

Csak Ian Rush szerzett több gólt (25-öt) a liverpooli derbiken Gerrardnál, aki rá jellemző módon tisztelettel beszélt a nagy riválisról, de azt nem titkolta, nagyon szeretné felülmúlni az Evertont.

„Szeretem az egésznek a hangulatát, még azokat a molinókat is, amelyeken szidnak minket. Erről szól a rivalizálás a labdarúgás nagy meccsein. Ezzel nincs problémám, fel vagyok készülve rá. Tisztelem az Everton játékosait és szurkolóit, csodálatos klub, de amint elhangzik a kezdő sípszó, nagyon meg akarom verni őket!”

Liverpool-játékosként bajnokin utoljára lép pályára Gerrard az Everton ellen, de a sors nagy rendező, s előfordulhat, hogy a két csapat az Európa-ligában még találkozik egymással. Mind a két együttes a legjobb 32 között van az El-ben, a Liverpool a Besiktassal, míg az Everton a Young Boys együttesével vív párharcot a nyolcaddöntőbe kerülésért.

Los Angelesben is nyolcas lesz
A Los Angeles Galaxy bejelentette, hogy Steven Gerrard új csapatában is a 8-as mezszámban szerepel. A Liverpool csapatkapitánya valószínűleg július 17-én debütál új klubjában a San José Earthquakes ellen. Az új Gerrard-mezt már árulják is 114 fontért (nagyjából 45 000 forint).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik