PL: vége az eltiltásnak, ismét Angliában a korábbi City-játékos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.01. 14:12
null
Az eltiltás lejárt, a próbajáték sikere után ismét Londonban futballozhat Samir Nasri (Fotó: AFP, archív)
Beigazolódtak a korábbi sajtóértesülések: a doppingvétség miatt kiszabott eltiltás novemberi lejárta után az angol élvonalbeli West Ham Unitedben folytatja karrierjét az Arsenal és a Manchester City korábbi futballistája, Samir Nasri. 


A Cityvel kétszeres bajnok, 31 éves támadó középpályás sikeres próbajáték után a 2018–2019-es idény végéig szóló szerződést írt alá a „kalapácsosoknál”, a kontraktusba hosszabbítási opciót is foglaltak. A 18-as mezt kapja majd új csapatánál a legutóbb a török Antalyasporban futballozó francia játékos.

Korábban írtunk arról, hogy Nasri 2016 decemberének végén kapott infúziós kezelést: a Drip Doctors Klinika állítása szerint egyliternyi immunerősítő folyadékot. Apró bökkenő, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hatályban lévő szabályai szerint hat óránként maximum 50 millilitert lehet adni aktív sportolóknak, azt is orvosi indoklással, így a spanyol doppingellenes ügynökség, az AEPSAD vizsgálatot indított az ekkor kölcsönben a Sevillában szerepelő játékos ellen.

A botrány kiindulópontja egészen bizarr volt: hackerek állítólag feltörték Nasri Twitter-oldalát, és több képet posztoltak, amelyeken a francia az említett Los Angeles-i klinikán látható. Nasri később törölte a bejegyzéseket, azt írta, a fiókját feltörték, a klinika közösségi oldalán azonban még sokáig fent volt egy kép.

Az immár WHU-alkalmazott Nasri fellebbezett az ítélet ellen, ám a szövetség súlyosbította a büntetését, így a középpályás novemberig nem edzhetett és nem léphetett pályára egyik klub színeiben sem. Az UEFA korábbi közleménye szerint Nasri 18 hónapos eltiltása 2017. július 1-jétől számítandó, így az Olympique Marseille, az Arsenal és a Manchester City korábbi játékosa november 1-jétől állhatott (volna) ismét munkába.

Nasri 2008 és 2017 között légióskodott Angliában, az Arsenal és a Manchester City színeiben összesen 212-szer lépett pályára a Premier League-ben. A WHU-t irányító Manuel Pellegrinivel 2013 és 2016 között dolgozott együtt Manchesterben, s alapembere volt a 2013–2014-es idényben bajnoki címet nyerő csapatnak is.

West Ham United on Twitter

Following a successful period of training at Rush Green, the French midfielder has joined the Hammers on an initial contract until the end of the 2018/19 season, with the option to extend his stay in east London. https://t.co/l6eFAcUD3p



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik