H. K. 2020.05.13 09:01 Frissítve: 2020.05.13 23:10

PL: továbbra is kérdéses a folytatás, a PFA biztosítékot akar

Angol sajtóértesülések szerint az egyik klubnál már több játékos is jelezte, hogy nem venne részt a jövő héten újrainduló felkészülésen.

Még mindig sok a kérdés a Premier League folytatását illetően (Fotó: AFP)

 

Mint a Mirror cikkében olvasható, több klub is attól tart, hogy asztmás játékosai, a veszélyeztetett családtaggal rendelkezők, valamint a színesbőrű, ázsiai és kisebbségi etnikai (BAME) csoporthoz tartozó futballisták nem fogják aláírni az edzésre visszatéréshez szükséges dokumentumokat, ugyanis az adatok szerint számukra sokkal nagyobb kockázatot jelent a koronavírus.

 
Mikor folytatódnak a különböző bajnokságok? – KÖRKÉP

A portál hozzáteszi: tudomása szerint egy csapat már jelezte, hogy két játékosa nem kívánja újrakezdeni a felkészülést, mivel aggodalmaik vannak a folytatást illetően. Néhány napja Dean Smith, az Aston Villa menedzsere is tudatta, nem biztos, hogy pályára lépne a folytatásban két futballistája, az egyik ugyanis asztmás, a másiknak pedig az egyik családtagja kiemelten veszélyeztetett, így ők vélhetően nem kockáztatják meg a visszatérést.

Néhány napja ráadásul a Brightonnál három labdarúgónak pozitív lett a koronavírustesztje, és mint azóta kiderült, az alakulatnál is akad, akinek a párja olyan egészségügyi problémákkal küszködik, ami miatt kiemelten veszélyeztetettnek számít. 

Az elmúlt napokban többen is hangot adtak azon véleményüknek, mely szerint ennyire hamar biztosan nem szabadna folytatni az idényt – Sergio Agüero szerint például a játékosok félnek, de Raheem Sterling, Danny Rose (aki egyenesen kiakadt emiatt) és Glenn Murray sem tartja jó ötletnek, hogy a pályán fejezzék be az évadot.

A Mirror úgy tudja, hogy a Játékos-szakszervezet (PFA) biztosítékot akar a ligától és a kluboktól, hogyha valaki úgy döntene, nem vállalja a kockázatot és emiatt nem játszik, azt semmiképpen se büntethessék meg.

2020.08.05 08:07:52

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Jorge Mendes védence Manchesterben szétnézett mindkét gigász háza táján, hamarosan dönt.

2020.08.04 20:30:27

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A rájátszás döntőjében a Premier League és közel 200 millió euró volt a tét, Joe Bryan duplája döntött a Brentford ellen.

2020.07.30 11:46:59

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Képes Sport összevetette a két bajnokcsapatot. Van egyáltalán bármi olyan, amiben jobb volt a 30 évvel ezelőtti?

2020.08.01 14:21:05

Angol labdarúgás K. T. I.

Az 5. percben még a Chelsea szerzett vezetést, aztán két alapemberét, s végül a meccset is elvesztette.

2020.07.30 16:24:36

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A 28 éves támadó egy találattal ugyan, de lemaradt a gólkirályi címről – és így is óriási meglepetést okozott.