PL: Suárez a szezon legjobbja, a fiatalok között Hazard-t díjazták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.28. 07:13
null
Luis Suárezzel nagyot fordult a világ egy év alatt (Fotó: Action Images)
Az angliai Profi Labdarúgók Szervezete (PFA) vasárnapi díjátadó gáláján Luis Suárez, a Liverpool uruguayi csatára vehette át a szezon legjobbjának járó díjat. Az év legjobb fiataljának járó elismerést Eden Hazard, a Chelsea belga támadója kapta.

 

Suárez számára azért is különösen értékes a díj, mert a szezon első hat meccsén – a Braniszlav Ivanovics megharapásáért kapott tízmeccses eltiltás részeként – nem léphetett pályára. Egy éve, amikor Gareth Bale érdemelte ki a trófeát, Suárezt kifütyülték a gálán a jelöltek felsorolásakor.

 

AZ ELMÚLT ÖT SZEZON LEGJOBBJAI
2013–2014: Luis Suárez (Liverpool)
2012–2013: Gareth Bale (Tottenham Hotspur)
2011–2012: Robin van Persie (Arsenal)
2010–2011: Gareth Bale (Tottenham Hotspur)
2009–2010: Wayne Rooney (Manchester United)

Az uruguayi idény eleji kihagyása ellenére 30 góljával toronymagasan vezeti a Premier League góllövőlistáját, tíz találattal előzi meg csapattársát Daniel Sturridge-ot, és 1987 – Ian Rush kiemelkedő teljesítménye – óta az első Pool-játékos, aki eljutott 30 gólig egy bajnoki évadban.

„Mindig a legjobbamat próbálom nyújtani a csapat érdekében, szép dolog egyéni díjakat begyűjteni, de ez tényleg a liverpooli csapattársaké és a stábé is, az ő segítségük nélkül nem lenne ilyen értéke” – nyilatkozta a londoni díjátadón a 27 éves Suárez.

Eden Hazard, a legjobb fiatal játékosnak járó díjat kiérdemlő Chelsea-középpályás nem lépett pályára a vasárnapi, győztes (0–2) Liverpool elleni idegenbeli rangadón, miután José Mourinho úgy döntött, a belgát is pihenteti az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágójára, de a gálán természetesen ott volt.

„Mindig jó érzés egy díjat elnyerni, hiszen az azt jelenti, hogy jó szezonod volt, de én jobban szeretek csapat szinten trófeákat gyűjteni” – mondta az elismerés átvételekor a bajnokságban 14 gólos Hazard, aki második idényét teljesíti Angliában.

Mint beszámoltunk róla, az év csapatában Suárez mellett két csapattársa, Sturridge és Steven Gerrard is helyet kapott, míg a Chelsea-ből szintén hárman kerültek be (Hazard mellett Petr Cech és Gary Cahill) a legjobb 11-be.

A PREMIER LEAGUE ÁLOMCSAPATA A PFA SZERINT (2013–2014)
Petr Cech (Chelsea) – Luke Shaw (Southampton), Vincent Kompany (Man. City), Gary Cahill (Chelsea), Seamus Coleman (Everton) – Eden Hazard (Chelsea), Yaya Touré (Man. City), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Lallana (Southampton) – Luis Suárez (Liverpool), Daniel Sturridge (Liverpool)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik