PL: Mourinho elismerte, nem az ő kezében van játékosa sorsa

Vágólapra másolva!
2015.05.19. 09:56
null
Cech (balra) Courtois érkezése óta kevesebbet játszik, ám Mourinho szeretné, hogy maradjon a cseh kapus (Fotó: AFP)
José Mourinho, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea menedzsere elismerte, bár szeretné, hogy Petr Cech a londoni klubnál maradjon, a kapus jövője nem az ő kezében van.

Cech jövőjével kapcsolatban rengeteg hír látott napvilágot az előző hetekben, hónapokban. Maga a cseh labdarúgó mondta el, ha a Real Madrid hívja, biztosan elgondolkodik a távozáson. A királyiak azonban valószínűleg David de Geát igazolják át, Cech ennek ellenére is válogathat az ajánlatok közül.

A kapust az Arsenal, az Internazionale, a Roma, a Liverpool és a Besiktas is szerződtetné, ügynöke szerint meg is kapta az engedélyt a távozásra. José Mourinho is tudja, ha Cech – akinek szerződése 2016 nyarán jár le – távozni akar, nem tudnak mit tenni a klubnál.

„Az lenne a legjobb, ha velünk maradna – mondta Mourinho a TalkSportnak. – Fantasztikus kapus, aki a klub részévé vált. Igyekeztem neki tiszteletet mutatni azzal, hogy az FA-kupában és a Ligakupában is ő védhetett, valamint a Bajnokok Ligájában és a Premier League-ben is kapott szerepet.”

Cech a szezonban összesen 15-ször lépett pályára, hatszor a PL-ben, négyszer a Ligakupában, háromszor a BL-ben és kétszer az FA-kupában.

„Igyekeztem a csapat fontos tagjává tenni, de megértem, hogy harminchárom évesen még érez magában erőt ahhoz, hogy végigvédjen egy szezont. Ha rajtam múlna, sohasem hagyna el minket. Nem menne olyan nagy csapathoz, amely esélyes a Premier League-győzelemre. A döntés azonban sajnos nem az én kezemben van.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik